Пилето да е от Градус, останалото е въпрос на вкус


0
104

Парти салата Градус

Пилето да е от Градус, останалото е въпрос на вкус.

Днес ви представяме специалната парти салата Градус, която е вкусно начало на всеки празник. Добър апетит!

Продукти:

• 8 долни бутчета Градус

• ½ ч.л. сол

• ¼ ч.л. черен пипер

• 2 с.л. зехтин

• 2 салати литъл джем

За дресинга:

• 2 скилидки чесън

• 5-6 филета аншоа

• сок от 1 лимон

• 1 ч.л. дижонска горчица

• 1 ч.л. сос уорчестър

• 200 г майонеза

• 60 г настърган пармезан

• ¼ ч.л. сол

• ¼ ч.л. черен пипер

За сервиране:

• хлебни крутони

• пармезан

Начин на приготвяне:

С остър нож отрежете долната страната на бутчетата, за да може лесно да почистите костта. Оголете началото на костта и издърпайте излишната кожа. Притиснете останалата кожа надолу и оголете костта възможно най-много.

Отрязаните кости и кожа ползвайте за приготвянето на бульон. Полейте бутчетата със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Увийте костта с алуминиево фолио, за да не потъмнее по време за печенето. Подредете в тава. Полейте с още малко зехтин и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. В хаван сложете филетата аншоа и чесъна и намачкайте на паста. Прехвърлете в голяма купа и добавете соса уорчестър, горчицата и лимоновия сок и разбъркайте. Сложете майонезата и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Към така приготвения дресинг прибавете настъргания пармезан и листата салата. Разбъркайте добре. Добавете хлебните крутони.

Изпечените бутчета извадете от фурната и махнете фолиото. В плато за сервиране сложете овкусената салата и отгоре подредете изпечените бутчета. Поръсете с още настърган пармезан и сервирайте.

Още над 120 рецепти за предястия, основни ястия, супи и специалитети може да намерите на www.gradus.bg.

Pinterest
Коментари (0)



ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта