31 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Бретцели

Дата: 11.06.2012

Полулярно печиво от Южна Германия, което има толкова специфична форма, че няма как да се сбърка
Бретцели
 

Необходими продукти:


600 г брашно
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
1 пакетче суха мая (2 ч. л.)
2/3 ч. ч. сода бикарбонат
1 жълтък за намазване
цвят от сол за поръсване
 
 

Начин на приготвяне:

1.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/11.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/11.jpg

Брашното се пресява със солта. Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топло мляко със захарта, поръсва се с брашно и се оставя да шупне. Слага се в брашното заедно с останалото мляко и разтопеното масло.

 


2.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/21.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/21.jpg

Замесва се средномеко тесто и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение,  докато удвои обема си.

 


3.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/31.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/31.jpg

После се разделя на 8 равни части. От всяка се прави фитил, като в средата трябва да е най-дебел, после се изтънява и краищата пак са дебели. Най-дебелата част на бретцелите се цепва с нож. Краищата се усукват в тънката си част, прегъват се и дебелата им част се залепва за горната страна на брецела.  

 


4.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/41.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/41.jpg

Кипват се 10 ч. ч. вода заедно със содата. Брецелите се потапят за 30 секунди в течността.

 


5.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/51.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/51.jpg

Изваждат се и се поставят в тава с пергаментова хартия (или незалепващо покритие). Намазват се с разтворен с малко вода жълтък и се поръсват с цвят от сол.

 


6.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/61.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6874/steps/61.jpg

 Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.



Подобни рецепти:

Compare

Царевичен хляб

Compare

Бисквити с розмарин

Compare

Маков кейк с шоколадова глазура

Compare

Хляб с маслини и сушени домати




Изпрати
лично съобщение
Публикувано от кметска

Защо се слага толкова много сода бикарбонат?
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Бон Апети

Така си е :)
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Antoaneta Gecheva

Благодаря Ви за чудесната рецепта!Приготвят се лесно и стават супер!



Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
31 ДУШИ ОНЛАЙН
Красимира Kунева-Мирчева се регистрира в сайта.
Тути написа резюме към Тиквички с ориз
Kris Banalieva се регистрира в сайта.
Галина Сбиркова се регистрира в сайта.
Nevenka Gavrilova се регистрира в сайта.
Дарина Иванова се регистрира в сайта.
Диляна коментира рецептата Лозови сарми с боб
Мариана Стоянова Вълкова се регистрира в сайта.
Vili Dimitrova се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки