122 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Пилешки пържоли с гарнитура от ориз

Дата: 19.12.2013

Не подминавайте тази рецепта, защото ще ви изненада с хармонично съчетани подправки и ароматни гъби

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:


4 пилешки пържоли от бут
2 с. л. сос „Уорчестър”
100 г сусам
100 мл зехтин „Екстра върджин“
6 скилидки чесън
2 стръка розмарин
2 яйца
200 г брашно
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
за ориза:
1 1/2 ч. ч. ориз „Басмати“
300 г печурки
150 г гъби „Кладница“
20 г сушени манатарки
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
40 г глава целина
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 
 

Начин на приготвяне:

1.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_11.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_11.jpg
Пържолите се овкусяват със соса „Уорчестър”.
2.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_31.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_31.jpg
Половината сусам се запича на сух тиган. Към него се прибавят зехтинът, розмаринът и чесънът, нарязан на филийки. Запържва се закратко и се дърпа от огъня.
3.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_41.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_41.jpg
Оставя се леко да се охлади в друг съд и месото се залива. Оставя се да се маринова поне за 1 час.
4.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_71.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_71.jpg
Печурките и кладницата се почистват и се нарязват наситно. Манатарките се накисват във вряла вода. След това се наситняват, водата се прецежда и се запазва.
5.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_101.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_101.jpg
В тенджерата се сгорещява олиото, запържва се наситненият лук и се прибавят целината и чесънът. Щом се запържат и те, се слагат гъбите. Разбърква се и се прибавя измитият ориз.
6.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_111.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_111.jpg
Наливат се 750 мл вода, в която е сипана и водата от манатарките. Овкусява се със сол, черен пипер и розамарин. След като заври, се похлупва и се оставя на слаб огън за 10 минути. След това котлнът се изключва и се оставя похлупено още 15 минути.
7.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_141.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_141.jpg
Яйцата се разбиват в купа, в друг съд се сипва половината брашно, а в трети – останалото брашно с останалия сусам.
8.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_161.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_161.jpg
В сгорещен тиган се сгорещява олиото. Месото се овалва в брашно, потапя се в разбитите яйца и накрая в брашното със сусама.
9.https://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_181.jpghttps://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8963/steps/Pile_181.jpg
Пържат се от двете страни. Месото се сервира върху канапе от ориза.

Подобни рецепти:

Compare

Роле от пилешко бутче с пюре от коприва

Compare

Пиле „Тракия”

Compare

Пастицио

Compare

Печено пиле със сос пири-пири







Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
122 ДУШИ ОНЛАЙН
ДесиСлава се регистрира в сайта.
Екатерина Коджебашева се регистрира в сайта.
ема се регистрира в сайта.
Ralitsa Decheva се регистрира в сайта.
tania24 се регистрира в сайта.
Донка се регистрира в сайта.
Анжела Найденова се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки