Около този въпрос се въртят доста предположения и теории напоследък. Стига се дори до крайности, които му преписват силно токсични свойства след нагряване. В търсене на истината по въпроса стигнахме до следния извод: медът не става токсичен, когато се загрее! Иначе горещия чай с мед, който пием през зимата, няма да е лек, а истинска отрова. Загрят над 40–45 градуса, обаче, медът губи лечебните си свойства, превръща се в захар и е вреден точно толкова, колкото и тя. Какво точно се случва с меда, когато се загрее? Плодовата захар се разгражда до хидроксиметилфурфурал (ХМФ), който в големи количества става непреработваем за пчелите, т.е. вреден е за тях. Ние обаче спокойно можем да готвим с него.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...