Става ли медът токсичен, когато се загрее?

11.11.2013
0
109288

Около този въпрос се въртят доста предположения и теории напоследък. Стига се дори до крайности, които му преписват силно токсични свойства след нагряване. В търсене на истината по въпроса стигнахме до следния извод: медът не става токсичен, когато се загрее! Иначе горещия чай с мед, който пием през зимата, няма да е лек, а истинска отрова. Загрят над 40–45 градуса, обаче, медът губи лечебните си свойства, превръща се в захар и е вреден точно толкова, колкото и тя. Какво точно се случва с меда, когато се загрее? Плодовата захар се разгражда до хидроксиметилфурфурал (ХМФ), който в големи количества става непреработваем за пчелите, т.е. вреден е за тях. Ние обаче спокойно можем да готвим с него.

Pinterest


Коментари (0)



ELLE коментира рецептата Лазаня
Temi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Петър Маринов Маринов се регистрира в сайта.
Elitsa Radeva се регистрира в сайта.
josem се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Шведска бадемова торта
Мариела Димитрова се регистрира в сайта.
Пехливанян се регистрира в сайта.
Dido6kata коментира рецептата Шведска бадемова торта
Dido6kata се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта