Тема на седмицата

Подправката с много имена
Подправката с много имена
20.07.2021
Джодженът, наричан още пиперлива мента, нане, гюзум (гьозум) е многогодишно тревисто растение от рода Мента с дребни, розови и бледовиолетови цветове. Реже се за сушене по време на цъфтеж (юли–август). Изсушените... Разбери как
1
68644
Вкусни идеи за Великден
Вкусни идеи за Великден
29.04.2021
Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за... Разбери как
0
81358
Разнообразно меню по време на пости
Разнообразно меню по време на пости
12.04.2021
По време на пости организмът ни се пречиства от токсините, произведени от храните с животински произход (и особено месото) и едновременно с това се подготвя за предстоящите празници, когато често се случва да... Разбери как
0
70871
Вкусни идеи за постещи
Вкусни идеи за постещи
29.03.2021
Постите, а честичко ви се дояжда нещо солено и хрупкаво, крем сирене или шоколад... Защо не опитате да ги заместите с постни алтернативи? Колкото и да ни се иска да се храним разнообразно, не винаги се получава. Особено... Разбери как
0
5758
Свеж вкус срещу пролетна умора
Свеж вкус срещу пролетна умора
21.03.2021
Позната е още от времето на римляните, а през Средновековието е забранена, защото се счита за силен афродизиак. Не е трудно да се посади и да се отгледа – колкото по-суха е почвата, толкова по-ароматни ще бъдат... Разбери как
0
37890
Толкова е свежо, когато е зелено
Толкова е свежо, когато е зелено
15.03.2021
Какъв е цветът на природосъобразната храна? Зелен – от тъмно зелените броколи до нежно зелените салати и селъри – всичко влиза в чинията. Защо ли? Ами защото тези храни са едни от най-полезните. По-голяма част от... Разбери как
0
1975
Аромат от Средиземноморието
Аромат от Средиземноморието
07.03.2021
Известен е още от дълбока древност, а полезните му свойства са били познати на римляните и арабите. Популярният му средиземноморски аромат се съчетава изключително добре с типични за местната кухня продукти като... Разбери как
0
21732
Със сусам подправят боговете!
Със сусам подправят боговете!
16.02.2021
Сусамът и конопът са двете най-стари маслодайни култури, които човечеството е успяло да култивира. На вавилонски глинени плочки, датирани на около 4000 години може да се прочете надпис „Със сусам подправят... Разбери как
0
63868
In vino veritas
In vino veritas
02.02.2021
За виното – това чудодейно питие на боговете – е казано много и вероятно са изписани толкова думи, колкото и литри вино са изпити. В чест на виното отбелязваме и най-големия февруарски празник в българския... Разбери как
0
69386
Да сготвим с хляб
Да сготвим с хляб
25.01.2021
С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В. Отделните видове хляб се... Разбери как
0
80787

Aleksandra Nikolova се регистрира в сайта.
Valentin Dragostinow се регистрира в сайта.
Djouzey се регистрира в сайта.
Snow White се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: