Тема на седмицата

 
Деликатес, достоен за всяка трапеза
20.02.2017
Открай време в страните от Средиземноморието козето сирене е един от основните продукти за хранене, за което свидетелстват много исторически източници и стари легенди. Това е обяснимо, тъй като козето мляко и сирене са по-полезни от кравето – по-леко се усвояват от организма и влияят благотворно... Разбери как
0
20135
Месни заговезни
17.02.2017
Месни заговезни е православен църковен празник, който отбелязваме винаги в неделята – 8 седмици преди Великден. Името на празника е свързано с обичая да се заговява с месо, затова и на празничната трапеза... Разбери как
0
25410
In vino veritas
12.02.2017
За виното – това чудодейно питие на боговете – е казано много и вероятно са изписани толкова думи, колкото и литри вино са изпити. В чест на виното отбелязваме и най-големия февруарски празник в българския... Разбери как
0
8115
Вреден или полезен?
10.02.2017
И до днес се произвежда по свръхсекретни рецепти с ревниво пазени тайни съставки, благодарение на които обикновеното какаово зърно се превръща във вълшебна и неустоима коприненонежна прелест, която лекува всяка мъка,... Разбери как
0
16129
Подправката с лечебна сила
06.02.2017
У нас, а и в останалите балкански страни, без него не може да мине нито една уважаваща себе си шарена сол. В Индия пък е основна съставка на сместа от подправки панч форон. Грузинците също са го включили в известния си... Разбери как
0
22368
Пилешко за всеки вкус
27.01.2017
Всеизвестен факт е, че пилешкото месо е любима храна на млади и стари по целия свят. Това се дължи в голяма степен на качествата на пилешкото – то е диетично, защото не е мазно, но в същото време високото му съдържание... Разбери как
0
16523
Топлите салати
26.01.2017
Ако има ястие, което да пасне на всеки вкус и на всеки сезон – то това е салатата.  В зависимост от продуктите в тях може да се разграничат няколко основни вида салати: • зеленчукови • рибни • месни •... Разбери как
0
22900
Нова година по китайски
25.01.2017
Легендите разказват, че в древността Буда поканил всички животни, за да отпразнуват Новата година. Дошли 12 животни и Буда кръстил по една година на всяко от тях. След това разпределил на всеки човек, роден в годината на... Разбери как
0
3477
Топли супи за зимни дни
23.01.2017
Тя е призвана да събужда апетита и да „настройва” стомаха за основното ястие. В днешните модерни времена на господстващ практицизъм – супата е един вид разкош, защото е продукт на по-бавно течащия живот, за... Разбери как
0
36003
Във форма за кекс
20.01.2017
Думата „кекс“ навлиза в нашия език от немски, където означава „бисквита“. Немската дума, появила се в началото на 20. век пък идва от английското „кейк“, което може да означава и „торта“. Според... Разбери как
0
33661

<<|1|2|3|4|5|...|28|29|>>


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Андрей коментира рецептата Телешко варено
Андрей се регистрира в сайта.
Звездица коментира рецептата Тавче гравче
Звездица коментира рецептата Плакия от паламуд
ДНД се регистрира в сайта.
Звездица коментира рецептата Супа с тиква и нахут
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта