Тема на седмицата

Ситно смляно
Ситно смляно
18.10.2021
Не е ясно на кого точно му е хрумнало да смели или да накълца на парчета сурово месо, но явно е бил предвидлив човек с кулинарен усет, защото днес каймата безспорно е един от най-използваните продукти в родната кухня. С... Разбери как
0
76197
По една ябълка на ден
По една ябълка на ден
11.10.2021
Ябълката вероятно е едно от първите и със сигурност едно от най-масово култивираните от човека дървета. Познати са хиляди сортове, като всеки от тях се отличава с различни размери, период на зреене и вкусови... Разбери как
0
91485
Порция здраве с плодов вкус
Порция здраве с плодов вкус
27.09.2021
Те са бедни на калории, но са богати на хранителни вещества. Съдържат най-много антиоксиданти от всички плодове и затова се счита, че консумацията им предпазва от заболявания като катаракта, глаукома, разширени вени,... Разбери как
0
64883
Силата на гроздето
Силата на гроздето
31.08.2021
То е незаменима храна за всеки, подложен на повишени умствени и физически натоварвания. В танца на сезоните малко носталгично, но и много красиво настъпва есента. Златни ябълки, сочни пъпеши и кехлибарено грозде ни... Разбери как
0
64602
Подправката с много имена
Подправката с много имена
20.07.2021
Джодженът, наричан още пиперлива мента, нане, гюзум (гьозум) е многогодишно тревисто растение от рода Мента с дребни, розови и бледовиолетови цветове. Реже се за сушене по време на цъфтеж (юли–август). Изсушените... Разбери как
1
68966
Вкусни идеи за Великден
Вкусни идеи за Великден
29.04.2021
Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за... Разбери как
0
81416
Разнообразно меню по време на пости
Разнообразно меню по време на пости
12.04.2021
По време на пости организмът ни се пречиства от токсините, произведени от храните с животински произход (и особено месото) и едновременно с това се подготвя за предстоящите празници, когато често се случва да... Разбери как
0
71007
Вкусни идеи за постещи
Вкусни идеи за постещи
29.03.2021
Постите, а честичко ви се дояжда нещо солено и хрупкаво, крем сирене или шоколад... Защо не опитате да ги заместите с постни алтернативи? Колкото и да ни се иска да се храним разнообразно, не винаги се получава. Особено... Разбери как
0
5882
Свеж вкус срещу пролетна умора
Свеж вкус срещу пролетна умора
21.03.2021
Позната е още от времето на римляните, а през Средновековието е забранена, защото се счита за силен афродизиак. Не е трудно да се посади и да се отгледа – колкото по-суха е почвата, толкова по-ароматни ще бъдат... Разбери как
0
37950
Толкова е свежо, когато е зелено
Толкова е свежо, когато е зелено
15.03.2021
Какъв е цветът на природосъобразната храна? Зелен – от тъмно зелените броколи до нежно зелените салати и селъри – всичко влиза в чинията. Защо ли? Ами защото тези храни са едни от най-полезните. По-голяма част от... Разбери как
0
2019

niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: