Тема на седмицата

 
Пресните картофи – вкусни и полезни
28.04.2017
Първоначално са ги използвали само като украса и е трябвало да минат години, преди да започнат да се консумират масово. Но с течение на времето, хората започнали да ценят хранителните им качества и те се превръщат в спасител, особено във времена на войни, най-вече заради това, че лесно се отглеждат и... Разбери как
0
16515
Най-популярната храна
24.04.2017
Един от най-използваните продукти във всяко българско домакинство – оризът – е и основна храна за 2/5 от населението на планетата. Средностатистически на всеки жител на планетата, годишно се падат по 85 кг ориз.... Разбери как
0
6895
Пъстра плодова наслада
21.04.2017
Плодовите салати са лесни за приготвяне и внасят приятно разнообразие в семейното меню с десерти. Предлагат (почти) неограничено поле за импровизации – както по отношение на използваните плодове, така и на начина им... Разбери как
0
10562
С цвят и вкус на пролетна свежест
17.04.2017
Те са далечни роднини на хряна и са познати на човечеството от около 1000 г. пр.н.е. Предполага се, че репичките имат азиатски произход, като дълго време са били декоративно растение, преди да заемат място на... Разбери как
0
6865
Пъстър и вкусен Великден
13.04.2017
Приготвянето на домашен козунак си е истинско предизвикателство за всеки страстен кулинар. Начинанието изисква не малка доза смелост и желание, за да се превърне празника в едно наистина незабравимо... Разбери как
1
18149
Водата му е майка
10.04.2017
Името, което ацтеките са му дали, означавало „водата му е майка“. Причината за това обаче не е било водното му съдържание (93%), а фактът, че расте около водни потоци. Водата в него, го е превърнала в спасение на... Разбери как
1
20217
Лимон или трева?
27.03.2017
Тя е сред любимите подправки на мнозина, защото придава свеж вкус и аромат на ястията, без да киселее, подобно на своя цитрусов адаш. Лимоновата трева (или цимбопогон, както още я наричат) е многогодишно тревисто... Разбери как
0
9484
Пролетно меню
23.03.2017
Българската кухня е сезонна и менюто ни през различните годишни времена, до голяма степен се определя от това, което природата ни предлага в съответния момент или с което предвидливо сме се запасили. Да отдадем... Разбери как
0
26925
Да сготвим с хляб
17.03.2017
С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В. Отделните видове хляб се... Разбери как
0
17997
Вкус в червено
13.03.2017
Червената леща е едно от най-древните бобови растения – за отглеждането й са намерени археологически доказателства още през 6000 г.пр.Хр., а семената й са били открити в египетските гробници, някъде около 2400 г.пр.Хр. За... Разбери как
0
11016

<<|1|2|3|4|5|...|30|31|>>


233 ДУШИ ОНЛАЙН
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта