Тема на седмицата

Легендарният балсамов оцет
Легендарният балсамов оцет
27.09.2022
Който препоръчваме горещо Вярваме, че няма изкушен от кулинарията човек, който да не е чувал за несравнимия с нищо друго на света италиански балсамов оцет. Ако сте имали удоволствието и да го опитате, със сигурност... Разбери как
0
10142
Зехтинът, който обичаме
Зехтинът, който обичаме
12.09.2022
Защото носи духа на Италия Салатата вече е нарязана. Слънчеви домати, парчета прясно сирене и листенца свеж босилек очакват да бъдат деликатно овкусени. Трябват им само няколко щедри капки зехтин, който да разгърне... Разбери как
0
14567
Сезонът на чушките
Сезонът на чушките
05.09.2022
Пълнени чушки с ориз, с кайма, с боб, със сирене, чушки бюрек, чушки в доматен сос, лютеница, миш-маш... Едва ли си даваме сметка колко много присъстват те в българската кухня. Всеки, който е растнал на село, с топлина си... Разбери как
0
66313
Митичните плодове
Митичните плодове
29.08.2022
Според римските митове свещеното дърво до пещерата, където Капитолийската вълчица е кърмила Ромул и Рем – легендарните основатели на Рим – е било вековна смокиня. Известна е като Дървото на света и оттогава се... Разбери как
1
64202
Невероятно бързо и вкусно с Quick & Easy от Kotányi
Невероятно бързо и вкусно с Quick & Easy от Kotányi
04.07.2022
От 1881 година насам австрийската фирма за подправки прави храната и нейното приготвяне все по-вдъхновяващо и лесно. Тази година Kotányi представи най-новите си миксове за подправки, перфектни за хора, които водят... Разбери как
0
14236
В свежо зелено
В свежо зелено
27.06.2022
Идеални са за леки предястия и салати. Партнират си успешно в изобилие от вкусни комбинации с месо, риба, яйца и сирене и ... каквото още ви е по вкуса. А освен всичко друго са полезни и здравословни, тъй като са отличен... Разбери как
0
76219
Слънчевите плодове
Слънчевите плодове
13.06.2022
Сладките и ароматни жълто-оранжеви плодове произхождат от Китай, а персийските поети са ги наричали „зърната на боговете”. Александър Велики ги донася в Мала Азия и Гърция, римляните пък ги пренасят от Анадола в... Разбери как
1
5797
Плодовете на лятото
Плодовете на лятото
06.06.2022
У нас черешата е позната още от Античността, заради непосредственото влияние на гръцката и римската култура по българските земи. Но в българската история около този сладък плод витае героичен и романтичен ореол... Разбери как
1
74490
6 страхотни идеи с коприва
6 страхотни идеи с коприва
30.05.2022
Защо пари копривата?  По стеблото и долната страна на листата има малки влакънца. За копривата това е защитен механизъм и въпреки това 50 вида пеперуди се хранят с нея. За този, който я докосне усещането е болезнено, а... Разбери как
1
67429
Да се хванем за зелено
Да се хванем за зелено
15.05.2022
Настъпи пролетта и дойде време да се хванем за зелено. А какво по-свежо от листните зеленчуци, които, макар че се намираха и през зимата, някак не ни привличаха толкова. Така че сега им е времето... Рукулата Може би... Разбери как
0
64394

T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: