Тема на седмицата

 
Зърната, които изхранват света
21.09.2017
За сравнително кратко време царевицата се е превърнала в основен източник на храна в много страни, а приготвяните от нея италианска полента, румънска и молдовска мамалига, грузински хляб (мчади) и други изделия са станали национални ястия. В някои страни от Латинска Америка и Африка днес тя е основна... Разбери как
0
294
Свеж тонус в зелено
18.09.2017
В Индокитай са я отглеждали още преди 3 хиляди години. В Европа са я пренесли гърците и римляните, като по това време краставицата е ценена както заради превъзходните й вкусови качества, така и заради целебните й... Разбери как
0
1849
Митичните плодове
15.09.2017
Според римските митове свещеното дърво до пещерата, където Капитолийската вълчица е кърмила Ромул и Рем – легендарните основатели на Рим – е било вековна смокиня. Известна е като Дървото на света и оттогава се... Разбери как
0
1211
Здравословното брашно
12.09.2017
В наши дни много диетолози и експерти по здравословно хранене препоръчват консумацията на хляб от ръжено брашно и това съвсем не е случайно.   Ръженото брашно се различава по химичен състав и по свойства от... Разбери как
0
1368
Наслада за очите и удоволствие за сетивата
08.09.2017
Според Библията лозата е първото растение, което било засадено след потопа. Смята се, че родина на лозовата култура е Западна Азия (южните брегове на Каспийско море, Мала Азия, Сирия, Иран). Според някои географи и... Разбери как
0
1431
Вълшебните перли
04.09.2017
Откакто свят светува У нас, както и в повече страни, наричаме хайвер всички рибни яйца. По произход обаче самата дума е персийска, а навлиза в българския през турския и другите европейски езици. Познат е още от древни... Разбери как
0
1148
Сочно сладко изкушение
01.09.2017
Отглежда се в страни с топъл климат и вирее много добре в по-топлите региони на България, каквито са районите по поречието на реките Марица и Тунджа и Дунавската равнина. Съществуват различни видове, които се... Разбери как
0
2572
Кралицата на морето
28.08.2017
Едва ли има по-достойна от ципурата риба, която да се нарече кралица. Това наименование не е лишено от логика – в много страни я наричат така, защото между очите й има златисто петно, което много прилича на корона.... Разбери как
0
8275
Къпините – мощният естествен антиоксидант
21.08.2017
Къпините често са неоправдано подценявани, като се има в предвид, че плодовете са подходящи за консумация както в свежо, така и в консервирано състояние, а при някои сортове имат пдори о-добри технологични качества,... Разбери как
0
3212
Порция здраве с плодов вкус
14.08.2017
Те са бедни на калории, но са богати на хранителни вещества. Съдържат най-много антиоксиданти от всички плодове и затова се счита, че консумацията им предпазва от заболявания като катаракта, глаукома, разширени вени,... Разбери как
0
3650

<<|1|2|3|4|5|...|33|34|>>


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Radoslav Naydenov се регистрира в сайта.
Пламен коментира рецептата Леща на фурна
Незабравка коментира рецептата Сорбе „Мохито с диня“
Helen OfTroy се регистрира в сайта.
Vicky Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта