Тема на седмицата

Лятото идва с черешите!
Лятото идва с черешите!
05.06.2023
Мнозина твърдят, че думата „череша“ идва от санскритската karaza, която означава „каква сочност, какъв вкус“. Дали е така – все още се спори. Но учените, които се занимават с произхода на думите, са по-склонни... Разбери как
0
66858
Защо да готвим по-често със спанак?
Защо да готвим по-често със спанак?
22.05.2023
Сега е моментът. Ако още не сте готвили със спанак, значи просто не сте попаднали на подходяща рецепта. 5 полезни съвета за вкусни резултати 1. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или... Разбери как
0
2325
Желязната лейди
Желязната лейди
15.05.2023
Защо пари копривата?  По стеблото и долната страна на листата има малки косъмчета. За копривата това е защитен механизъм и въпреки това 50 вида пеперуди се хранят с нея. За този, който я докосне усещането е болезнено, а... Разбери как
0
71418
Вълнуващи торти с ягоди
Вълнуващи торти с ягоди
02.05.2023
Обявяваме ягодата за кралица на плодовете и с нейна помощ приготвяме истинско удоволствие за сетивата. Какво ви е необходимо за идеалната торта? Повод – ако нямате скоро рожден ден, можете да зарадвате някой... Разбери как
0
5789
Аристократите сред зеленчуците
Аристократите сред зеленчуците
18.04.2023
Сред страстните почитатели на аспержите са били Юлий Цезар, Октавиан Август, английският крал Уилям III, американският президент Томас Джеферсън, мадам Дьо Помпадур, Луи XIV. Затова ги наричат аристократи сред... Разбери как
0
68678
Агнешко за празника
Агнешко за празника
13.04.2023
Агнешкото месо не присъства целогодишно на трапезата ни, подобно на пилешкото и свинското месо, но големи празници, като Великден и Гергьовден, са немислими без аромата на агнешко печено, пълнено с ориз и поднесено с... Разбери как
0
85068
ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ СЪСТАВКИ ЗА ПЕРФЕКТЕН ВЕЛИКДЕН
ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ СЪСТАВКИ ЗА ПЕРФЕКТЕН ВЕЛИКДЕН
04.04.2023
Великден е един от най-любимите празници на всички българи, а за да го направите уютен, цветен и вкусен, са ви нужни само три съставки. Негово Величество козунакът Празничното настроение няма как да бъде пълно без... Разбери как
0
534
Великден, приготвен с много любов!
Великден, приготвен с много любов!
03.04.2023
Великден идва с пълна сила! Цветен, забавен, пролетен и красив! Светът е настроен към промяна, към живот, към дълги топли дни, изпълнени с емоции и приповдигнато настроение! Това е период на вдъхновение, на щастие, на вяра... Разбери как
0
475
Ньоки за начинаещи и за напреднали
Ньоки за начинаещи и за напреднали
20.03.2023
Не сте опитвали ньоки? Името звучи странно и не дава ясна представа за ястието, но всъщност това са малки парчета тесто, сварени във вода и разбъркани с различни сосове. Има ги в много световни кухни, като съставките за... Разбери как
0
759
6 впечатляващи турски супи, които всеки трябва да опита
6 впечатляващи турски супи, които всеки трябва да опита
12.03.2023
Всеки, който поне веднъж е посещавал Истанбул, със сигурност е пробвал някоя от най-популярните супи, които се предлагат в заведенията още от ранни зори. Гледката на подредените една до друга огромните тенджери с... Разбери как
0
7155


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: