Тема на седмицата

Ньоки за начинаещи и за напреднали
Ньоки за начинаещи и за напреднали
20.03.2023
Не сте опитвали ньоки? Името звучи странно и не дава ясна представа за ястието, но всъщност това са малки парчета тесто, сварени във вода и разбъркани с различни сосове. Има ги в много световни кухни, като съставките за... Разбери как
0
561
6 впечатляващи турски супи, които всеки трябва да опита
6 впечатляващи турски супи, които всеки трябва да опита
12.03.2023
Всеки, който поне веднъж е посещавал Истанбул, със сигурност е пробвал някоя от най-популярните супи, които се предлагат в заведенията още от ранни зори. Гледката на подредените една до друга огромните тенджери с... Разбери как
0
6157
Разнообразно меню по време на пости
Разнообразно меню по време на пости
27.02.2023
По време на пости организмът ни се пречиства от токсините, произведени от храните с животински произход (и особено месото) и едновременно с това се подготвя за предстоящите празници, когато често се случва да... Разбери как
0
75699
Десерт за душата
Десерт за душата
13.02.2023
За раждането на любимия на хиляди хора десерт „Тирамису“ съществуват много легенди. Една от тях датира от края на 17. век. Според нея сладкишът бил приготвен за първи път в чест на великия херцог на Тоскана Козимо... Разбери как
0
69149
Наркотик на щастието
Наркотик на щастието
06.02.2023
Разтапящ се върху небцето, зареждащ с тонове ендорфини, енергия и оптимизъм. Когато хапваме шоколад, светът винаги ни се струва едно по-прекрасно място. Благословеното дърво Историята на шоколада започва преди поне... Разбери как
0
70033
Житото на фараоните
Житото на фараоните
30.01.2023
Представлява специален сорт жито, познатo още от най-дълбока древност и наричано „житото на фараоните”. Най-богатите археологически находки, свързани със спелтата са от Европа. В Южен Кавказ има останки от спелта,... Разбери как
0
40860
Да се хванем за червено
Да се хванем за червено
24.01.2023
Зимата дойде, а заедно с нея и недостигът на витамини, от който все повече хора започват да се оплакват. Преди да посегнете към таблетките, трябва да знаете, че оптималният вариант да си набавите витамини по естествен... Разбери как
0
64579
Сладко-кисело вълшебство
Сладко-кисело вълшебство
16.01.2023
Ананасът е тропически плод, който се предлага пресен или консервиран. Поради своя сладко-кисел вкус може да се използва в кулинарията еднакво добре както в сладки, така и в солени ястия. Не трябва да се забравя и... Разбери как
0
64111
С аромат на кокос
С аромат на кокос
09.01.2023
На санскрит кокосовата палма е известна като kalpa vriksha, което може да се преведе като „дървото, което дава всичко, необходимо за живота“. Терапевтичните и козметични свойства на кокоса са познати отдавна. В... Разбери как
0
69665
Царят на цитрусите
Царят на цитрусите
02.01.2023
Портокалите са едни от най-известните плодове в света. Родината им е Югоизточна Азия, а днес най-големият производител на портокали в света са САЩ. Именно затова за много американци портокаловият сок е основна част от... Разбери как
0
64135


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: