Теми на седмицата

В сезона на чушките
В сезона на чушките
01.10.2024
Всяка година родният есенен пейзаж неизменно е наситен с несравнимия сладък аромат на печени чушки, с изобилие от апетитни туршии с месести червени чушки, кьопоолу или пък с богати салати с домати, белени чушки и лук...... Разбери как
0
93920
Цитрусова свежест през лятото
Цитрусова свежест през лятото
04.07.2024
Макар мнозина да смятат, че лаймът представлява зелен лимон, то това съвсем не е така – всъщност става въпрос за съвсем различен цитрусов плод (Citrus aurantifolia), който произхожда от Югоизточна Индия и е често срещан на... Разбери как
0
68232
Защо да готвим по-често със спанак?
Защо да готвим по-често със спанак?
10.05.2024
Сега е моментът. Ако още не сте готвили със спанак, значи просто не сте попаднали на подходяща рецепта. 5 полезни съвета за вкусни резултати 1. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или... Разбери как
0
4368
6 спасяващи идеи за вкусни пости
6 спасяващи идеи за вкусни пости
18.03.2024
Майонеза, мляко, сирене и шоколад по време на пости? Разбира се, че може! Постът е преди всичко духовно усилие, а не зеленчукова диета. За да е здравословен той обаче, менюто трябва да е балансирано, което не е лесна... Разбери как
0
5285
Минути на еуфория с чийзкейка
Минути на еуфория с чийзкейка
26.02.2024
Как да направим образцов чийзкейк Най-важното, което трябва да помните, когато започнете отговорната задача по приготвяне на чийзкейк, е да подберете внимателно продуктите. Те задължително трябва да са пресни.... Разбери как
0
76792
Топ 4 на най-полезните плодове
Топ 4 на най-полезните плодове
20.02.2024
Всеки път, когато посегнем към парче плод вместо към каквото и да е сладко лакомство, това си е абсолютна победа за здравето. Плодовете са бонбоните на природата и за разлика от десертите, които ни изкушават във... Разбери как
0
3646
Шоколад за влюбени
Шоколад за влюбени
12.02.2024
И до днес се произвежда по свръхсекретни рецепти с ревниво пазени тайни съставки, благодарение на които обикновеното какаово зърно се превръща във вълшебна и неустоима коприненонежна прелест, която лекува всяка мъка,... Разбери как
0
78903
6 зеленчука, които диетолозите обожават
6 зеленчука, които диетолозите обожават
18.01.2024
Днес, на Атанасовден, официално слагаме край на празничния сезон, който започна през декември и се прехвърли през януари с многобройните имени дни. Не че празниците ще свършат, но имаме добър повод да се замислим как се... Разбери как
0
2952
Вегануари – защо да се включим в инициативата?
Вегануари – защо да се включим в инициативата?
03.01.2024
През първия месец от новата година обикновено сме настроени да започнем промени, които да ни накарат да се почувстваме и да заживеем по-добре. Най-често те са свързани с обещания от типа на „да отслабна“, „да... Разбери как
0
1930
Късметлийската подправка
Късметлийската подправка
02.01.2024
Според древно поверие в Елзас, Франция, ако носиш корен от хрян в кесията си, тя ще започне да се пълни и никога няма да остане празна. Хрянът обаче е вълшебна подправка не само в легендите. Наричат го също и градинския... Разбери как
0
66352

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: