Тема на седмицата

 
Подправката с много имена
06.05.2021
Джодженът, наричан още пиперлива мента, нане, гюзум (гьозум) е многогодишно тревисто растение от рода Мента с дребни, розови и бледовиолетови цветове. Реже се за сушене по време на цъфтеж (юли–август). Изсушените листа имат парлив, охлаждащ вкус и приятна миризма.  В чинията Използва се пресен... Разбери как
1
68248
Вкусни идеи за Великден
29.04.2021
Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за... Разбери как
0
81289
Пилето да е от Градус, останалото е въпрос на вкус
19.04.2021
Парти салата Градус Пилето да е от Градус, останалото е въпрос на вкус. Днес ви представяме специалната парти салата Градус, която е вкусно начало на всеки празник. Добър апетит! Продукти: • 8 долни бутчета... Разбери как
0
106
Разнообразно меню по време на пости
12.04.2021
По време на пости организмът ни се пречиства от токсините, произведени от храните с животински произход (и особено месото) и едновременно с това се подготвя за предстоящите празници, когато често се случва да... Разбери как
0
70704
Вкусни идеи за постещи
29.03.2021
Постите, а честичко ви се дояжда нещо солено и хрупкаво, крем сирене или шоколад... Защо не опитате да ги заместите с постни алтернативи? Колкото и да ни се иска да се храним разнообразно, не винаги се получава. Особено... Разбери как
0
5620
Свеж вкус срещу пролетна умора
21.03.2021
Позната е още от времето на римляните, а през Средновековието е забранена, защото се счита за силен афродизиак. Не е трудно да се посади и да се отгледа – колкото по-суха е почвата, толкова по-ароматни ще бъдат... Разбери как
0
37815
Толкова е свежо, когато е зелено
15.03.2021
Какъв е цветът на природосъобразната храна? Зелен – от тъмно зелените броколи до нежно зелените салати и селъри – всичко влиза в чинията. Защо ли? Ами защото тези храни са едни от най-полезните. По-голяма част от... Разбери как
0
1917
Аромат от Средиземноморието
07.03.2021
Известен е още от дълбока древност, а полезните му свойства са били познати на римляните и арабите. Популярният му средиземноморски аромат се съчетава изключително добре с типични за местната кухня продукти като... Разбери как
0
21662
Със сусам подправят боговете!
16.02.2021
Сусамът и конопът са двете най-стари маслодайни култури, които човечеството е успяло да култивира. На вавилонски глинени плочки, датирани на около 4000 години може да се прочете надпис „Със сусам подправят... Разбери как
0
63800
In vino veritas
02.02.2021
За виното – това чудодейно питие на боговете – е казано много и вероятно са изписани толкова думи, колкото и литри вино са изпити. В чест на виното отбелязваме и най-големия февруарски празник в българския... Разбери как
0
69331

<<|1|2|3|4|5|...|40|41|>>


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта