Тема на седмицата

 
Лимон или трева?
27.03.2017
Тя е сред любимите подправки на мнозина, защото придава свеж вкус и аромат на ястията, без да киселее, подобно на нейния цитрусов адаш. Лимоновата трева (или цимбопогон, както още я наричат) е многогодишно тревисто растение, което дължи името си на своя незаменим лимонов аромат.  Може да се намери... Разбери как
0
51
Пролетно меню
23.03.2017
Българската кухня е сезонна и менюто ни през различните годишни времена, до голяма степен се определя от това, което природата ни предлага в съответния момент или с което предвидливо сме се запасили. Да отдадем... Разбери как
0
26344
Да сготвим с хляб
17.03.2017
С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В. Отделните видове хляб се... Разбери как
0
17517
Вкус в червено
13.03.2017
Червената леща е едно от най-древните бобови растения – за отглеждането й са намерени археологически доказателства още през 6000 г.пр.Хр., а семената й са били открити в египетските гробници, някъде около 2400 г.пр.Хр. За... Разбери как
0
10795
Зеленчук с дълга история
10.03.2017
Познат е още на древните гърци и римляни, които са го използвали не само за храна, но също и като лекарство за различни болести. Разцветът му настъпва през Средновековието, когато започват да го използват като съставка... Разбери как
0
11679
Най-здравословната „жива“ храна
06.03.2017
Според учените, кълновете са най-здравословната „жива“ храна, която познаваме. По време на покълването и поникването, семената рязко променят химичния си състав. Така например съдържанието на витамин E (едно от... Разбери как
0
20539
Постно празнично меню
02.03.2017
Първият мартенски уикенд тази година е зареден с обилна доза празнично настроение. Днес честваме  Деня на Освобождението на България, а утре ни предстои да отбележим един от първите пролетни празници в народния ни... Разбери как
0
21842
Слънчевият дар
27.02.2017
Идва от Мексико и дълго време е бил отглеждан от европейците единствено и само като красиво градинско цвете. В кулинарно отношение слънчогледът добива популярност едва през 17. век, когато печените слънчогледови семки... Разбери как
0
9746
Меню за Сирни заговезни
24.02.2017
Сирни заговезни (Прошка, Поклади, Сирница, Масленица) е един от големите зимно-пролетни празници в народния календар, който честваме винаги в неделя, седем седмици преди Великден. Традиционната празнична трапеза... Разбери как
0
68958
Деликатес, достоен за всяка трапеза
20.02.2017
Открай време в страните от Средиземноморието козето сирене е един от основните продукти за хранене, за което свидетелстват много исторически източници и стари легенди. Това е обяснимо, тъй като козето мляко и сирене... Разбери как
0
21172

<<|1|2|3|4|5|...|29|30|>>


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Diana Gorcheva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Запеканка „Юм-Кааш“
Mili Georgieva се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова се регистрира в сайта.
Ася Вълчева коментира рецептата Бананови палачинки
Росица Иванова се регистрира в сайта.
Йонка Анастасова се регистрира в сайта.
Росица Минчева се регистрира в сайта.
Celyan Celyan се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Шведски гратен със сьомга
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта