Тема на седмицата

 
За пикника – винаги с добро настроение
16.07.2018
В сезона на отпуските и ваканциите, едни от най-вълнуващите мигове за всеки от нас са моментите, прекарани навън с близки и приятели, когато слънцето е щедро, дните са дълги и безгрижни, а ние сме приготвили вкусна храна и любима напитка. Да, точно така – това е пикникът, който всички обичаме. Но... Разбери как
0
729
Слънчевите плодове
09.07.2018
Сладките и ароматни жълто-оранжеви плодове произхождат от Китай, а персийските поети са ги наричали „зърната на боговете”. Александър Велики ги донася в Мала Азия и Гърция, римляните пък ги пренасят от Анадола в... Разбери как
0
962
Масленото дърво
02.07.2018
Произхожда от Централна и Южна Америка и Мексико. В миналото индианците са го наричали „маслено дърво“. Жените на вождовете на маите са го използвали за разкрасяване, а ацтеките го считали за силен... Разбери как
0
71397
Откъде идва вкусната дума салам?
25.06.2018
От детството до зрелостта и отглеждането на потомството – той присъства неизменно на трапезата ни. Добавен в сандвич или на резенчета, поднесени направо върху дървената дъска, саламът овкусява дните ни и често ни... Разбери как
0
2811
Зелена свежест
13.06.2018
Човечеството ги познава от хилядолетия – твърди се, че са били много популярни сред древните римляни. Почти сигурно е, че са тръгнали от Азия и минавайки през Балканите са стигнали и до Централна Европа. Обикновено... Разбери как
0
65021
Сладка лятна наслада
04.06.2018
Те са първият сигурен знак, че пролетта е отлетяла и вече е ред на горещото лято. Сега е и точното време да им се насладим. Кулинарните изяви на черешите изобилстват през този сезон, като освен в изкусителни десерти,... Разбери как
0
68419
Пет любопитни факта за сандвича
28.05.2018
Всички похапваме сандвичи, а светът толкова ги обича, че дори отбелязва Световен ден на сандвича. Те могат да са така изкусителни и разнообразни, че няма причина, да не честваме техния празник по всяко време на годината.... Разбери как
0
8418
Пресните картофи – вкусни и полезни
14.05.2018
Първоначално са ги използвали само като украса и е трябвало да минат години, преди да започнат да се консумират масово. Но с течение на времето, хората започнали да ценят хранителните им качества и те се превръщат в... Разбери как
0
80485
Храната – наслада за очите, небцето и стомаха
07.05.2018
Винаги се опитваме да приготвим вкусни и красиви ястия, но по-рядко се замисляме за храносмилането. Когато видим апетитното блюдо, мозъкът ни възприема информацията и изпраща импулси към слюнчестите жлези и стомаха да... Разбери как
0
11813
Аромат от Средиземноморието
09.04.2018
Известен е още от дълбока древност, а полезните му свойства са били познати на римляните и арабите. Популярният му средиземноморски аромат се съчетава изключително добре с типични за местната кухня продукти като... Разбери как
0
19164

<<|1|2|3|4|5|...|36|37|>>


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Г-ца Минчева се регистрира в сайта.
Violeta Danova се регистрира в сайта.
Яна се регистрира в сайта.
Spas Kotev се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Торта \"Алмонд\"
krastana коментира рецептата Плодова пита
Ирина Кичукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта