Тема на седмицата

 
Сладка хармония от вкус и аромат
17.11.2017
Съществуват над 2 500 сорта круши, които освен в зависимост от времето им на узряване, могат да бъдат групирани и според кулинарната им употреба – така например има сортове, които са идеални за директна консумация, както и такива, които са подходящи за сокове или пък такива, които стават за... Разбери как
0
2881
Щипка екзотика в менюто
13.11.2017
В индийската кухня се използва почти изключително и само в сладкиши, докато европейците го слагат и в картофени ястия, и в преработени месни продукти, а също и в супи, сосове и печени изделия. Мускатовото дърво е... Разбери как
0
2198
Есенно меню с дюли
10.11.2017
Те са един от символите на късната есен – отличават се с богат и невероятно силен аромат и наситен жълт цвят – напълно в унисон с годишния сезон, през който плодовете им узряват. Познати са два вида дюли –... Разбери как
0
4293
Миниатюрните зелки с европейски вкус
06.11.2017
Смята се, че в сегашния му вид то е култивирано в Белгия още през 13. век, но първото писмено сведение за него се появява едва през 1587 г. и затова от мнозина 16. век се приема като начало на отглеждането му. Бързо се... Разбери как
0
1994
Хрупкавото цветно зеле
03.11.2017
В някои краища на страната го наричат „цветно зеле”. Роднина е на броколите и в повечето рецепти двата зеленчука са изцяло взаимозаменяеми. А защо са толкова различни на цвят – карфиолът е бял, а броколите са... Разбери как
0
3793
Какво се крие в шушулката?
18.10.2017
Тревистото растение (Pisum sativum, Leguminosae) принадлежи към голямото семейство на бобовите култури, които заемат второто място в богатото растително царство и поради това са изключително важни за световната икономика. В... Разбери как
0
2514
Със сусам подправят боговете!
25.09.2017
Сусамът и конопът са двете най-стари маслодайни култури, които човечеството е успяло да култивира. На вавилонски глинени плочки, датирани на около 4000 години може да се прочете надпис „Със сусам подправят... Разбери как
0
2101
Зърната, които изхранват света
21.09.2017
За сравнително кратко време царевицата се е превърнала в основен източник на храна в много страни, а приготвяните от нея италианска полента, румънска и молдовска мамалига, грузински хляб (мчади) и други изделия са... Разбери как
0
1950
Свеж тонус в зелено
18.09.2017
В Индокитай са я отглеждали още преди 3 хиляди години. В Европа са я пренесли гърците и римляните, като по това време краставицата е ценена както заради превъзходните й вкусови качества, така и заради целебните й... Разбери как
0
2675
Митичните плодове
15.09.2017
Според римските митове свещеното дърво до пещерата, където Капитолийската вълчица е кърмила Ромул и Рем – легендарните основатели на Рим – е било вековна смокиня. Известна е като Дървото на света и оттогава се... Разбери как
0
1981

<<|1|2|3|4|5|...|34|35|>>


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Божидара се регистрира в сайта.
Ganka Georgieva се регистрира в сайта.
Stoyan Georgiev се регистрира в сайта.
Бори коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Светла се регистрира в сайта.
Калин Тодоров коментира рецептата Лазаня с гъби
Калин Тодоров коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Mariyana Petrova коментира рецептата Питки "Здраве"
Elena Machkovska се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Бухти с карамелен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта