Тема на седмицата

 
Пет неща, които научихме за храненето от французите
19.11.2018
Да се храниш с отношение – на това ни учат французите с тяхната изтънчена кухня и неповторим маниер на хранене. Ще ви споделим пет малки тайни от френската кухня, които превръщат яденето в ритуал. Французите приготвят всеки продукт поотделно За на пръв поглед обикновената салата, те режат и... Разбери как
0
37
Есенно меню с дюли
13.11.2018
Те са един от символите на късната есен – отличават се с богат и невероятно силен аромат и наситен жълт цвят – напълно в унисон с годишния сезон, през който плодовете им узряват. Познати са два вида дюли –... Разбери как
0
65199
Впечатляващи факти в полза на пилешкото
05.11.2018
Редовното присъствие на прясно пилешко месо на масата не само ще направи семейното  меню още по-вкусно и разнообразно, но и ще ви помогне да поддържате теглото си без да наддавате, а ако диетата ви е достатъчно добре... Разбери как
0
521
Щипка екзотика в менюто
29.10.2018
В индийската кухня се използва почти изключително и само в сладкиши, докато европейците го слагат и в картофени ястия, и в преработени месни продукти, а също и в супи, сосове и печени изделия. Мускатовото дърво е... Разбери как
0
62567
Живот по италиански с Аз ям!
22.10.2018
Спомняте ли си пъстрия италиански свят от филма „Яж, моли се и обичай“? Свят, в който всички се влюбихме. Ако не сте го гледали, винаги може да наваксате този пропуск. В него Мис Перфектна усмивка –... Разбери как
0
1318
Със сусам подправят боговете!
01.10.2018
Сусамът и конопът са двете най-стари маслодайни култури, които човечеството е успяло да култивира. На вавилонски глинени плочки, датирани на около 4000 години може да се прочете надпис „Със сусам подправят... Разбери как
0
62922
Кратка история на хотдога
17.09.2018
Кренвиршът е една от най-старите познати форми на обработено месо. Той е споменат за първи път в Омировата „Одисея“ през IX. век пр. Хр. Говори се, че кренвиршът – на англ. frankfurter – бил разработен във Франкфурт... Разбери как
0
1808
Митичните плодове
01.09.2018
Според римските митове свещеното дърво до пещерата, където Капитолийската вълчица е кърмила Ромул и Рем – легендарните основатели на Рим – е било вековна смокиня. Известна е като Дървото на света и оттогава се... Разбери как
1
62795
Най-лятната супа
27.08.2018
В речника на Найден Геров думата таратор присъства като „студена чорба от краставици, чеснов лук, орехи и оцет”. Старите български рецепти предлагат различни варианти на любимата студена супа – в миналото... Разбери как
0
68072
Торти с летен вкус
20.08.2018
Открай време летните жеги са естествен катализатор за създаване на безброй сладки студени изкушения. От незапомнени времена човечеството е търсило спасение от жегата в сладките, студени десерти. Смята се, че през 400 г.... Разбери как
0
80130

<<|1|2|3|4|5|...|37|38|>>


Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
VKrilatska се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Крем карамел с тиква
Дани Голешева се регистрира в сайта.
Ива Печашка се регистрира в сайта.
Mariya VesDndrv се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Агнешка дроб-сарма
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта