Тема на седмицата

Постно и вкусно
Постно и вкусно
22.11.2021
В християнската религия присъстват постите, през които се осъществява пречистване на целия организъм от токсините, произведени от храните с животински произход, особено месото. Тъй като не става въпрос за... Разбери как
0
69890
ПЪТЯТ НА KOTÁNYI
ПЪТЯТ НА KOTÁNYI
08.11.2021
През 1881 г. в Сегед, Австро-Унгария се заражда нещо, което устоява теста на времето и днес може да бъде открито в кухненските шкафове в различни точки по света. Янош Котани открива първата си мелница за червен пипер и така... Разбери как
0
14280
Броколи – порция здраве в чинията
Броколи – порция здраве в чинията
01.11.2021
Консумацията на броколи няколко пъти седмично съвсем спокойно попада в графата „С един куршум – два заека“. Освен неустоимо удоволствие, това може да е и страхотно вкусна диета, с която да поддържате фигурата... Разбери как
0
105327
Ситно смляно
Ситно смляно
18.10.2021
Не е ясно на кого точно му е хрумнало да смели или да накълца на парчета сурово месо, но явно е бил предвидлив човек с кулинарен усет, защото днес каймата безспорно е един от най-използваните продукти в родната кухня. С... Разбери как
0
76576
По една ябълка на ден
По една ябълка на ден
11.10.2021
Ябълката вероятно е едно от първите и със сигурност едно от най-масово култивираните от човека дървета. Познати са хиляди сортове, като всеки от тях се отличава с различни размери, период на зреене и вкусови... Разбери как
0
91584
Порция здраве с плодов вкус
Порция здраве с плодов вкус
27.09.2021
Те са бедни на калории, но са богати на хранителни вещества. Съдържат най-много антиоксиданти от всички плодове и затова се счита, че консумацията им предпазва от заболявания като катаракта, глаукома, разширени вени,... Разбери как
0
64927
Силата на гроздето
Силата на гроздето
31.08.2021
То е незаменима храна за всеки, подложен на повишени умствени и физически натоварвания. В танца на сезоните малко носталгично, но и много красиво настъпва есента. Златни ябълки, сочни пъпеши и кехлибарено грозде ни... Разбери как
0
64636
Подправката с много имена
Подправката с много имена
20.07.2021
Джодженът, наричан още пиперлива мента, нане, гюзум (гьозум) е многогодишно тревисто растение от рода Мента с дребни, розови и бледовиолетови цветове. Реже се за сушене по време на цъфтеж (юли–август). Изсушените... Разбери как
1
69056
Вкусни идеи за Великден
Вкусни идеи за Великден
29.04.2021
Агнетата за Великден трябва да са на не повече от 3–4 месеца. Ако купувате цяло агне, то теглото му трябва да е до 8–9 кг (изчистено), което гарантира крехкостта на месото и липсата на натрапчива миризма, характерна за... Разбери как
0
81452
Разнообразно меню по време на пости
Разнообразно меню по време на пости
12.04.2021
По време на пости организмът ни се пречиства от токсините, произведени от храните с животински произход (и особено месото) и едновременно с това се подготвя за предстоящите празници, когато често се случва да... Разбери как
0
71379

123 ДУШИ ОНЛАЙН
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: