Тема на седмицата

 
Със сусам подправят боговете!
16.02.2021
Сусамът и конопът са двете най-стари маслодайни култури, които човечеството е успяло да култивира. На вавилонски глинени плочки, датирани на около 4000 години може да се прочете надпис „Със сусам подправят боговете”. Таханът представлява гъста полутечна паста от фино смлени и печени сусамови... Разбери как
0
63602
In vino veritas
02.02.2021
За виното – това чудодейно питие на боговете – е казано много и вероятно са изписани толкова думи, колкото и литри вино са изпити. В чест на виното отбелязваме и най-големия февруарски празник в българския... Разбери как
0
69275
Да сготвим с хляб
25.01.2021
С хляба и хлебните изделия набавяме на организма си жизненоважна енергия. Хлябът е основен източник на въглехидрати, но съдържа и белтъчини, минерални вещества и витамини от група В. Отделните видове хляб се... Разбери как
0
80494
Искаш ли да пиеш и да не се напиеш?
13.01.2021
Започна 2021 и всички се надяваме на една по-добра година, като си пожелаваме най-вече здраве. Пълним чашите и вдигаме наздравици за това. А поводи и именни дни в началото на годината колкото искаш! През целия януари не... Разбери как
0
1349
Зимни салати
03.01.2021
Откога съществува зимната салата, никой не може да каже. Твърде вероятно е да са я измислили някъде по северните ширини из европейските краища, защото в древни времена зимата се славела с това, че била много люта, а... Разбери как
1
81568
Хрупкавото цветно зеле
30.11.2020
В някои краища на страната го наричат „цветно зеле”. Роднина е на броколите и в повечето рецепти двата зеленчука са изцяло взаимозаменяеми. А защо са толкова различни на цвят – карфиолът е бял, а броколите са... Разбери как
1
65872
Нова готварска книга с 80 уникални рецепти от Европа и Африка
23.11.2020
Имаме една наистина добра новина за всички изкушени от кулинарното изкуство и здравословния начин на живот. Новата готварска книга на Herbalife Nutrition е вече факт! Още при първото разгръщане на страниците ѝ разбираме, че... Разбери как
0
893
Предвестникът на есента
16.11.2020
Всеки сезон от годината носи свое очарование и си има своите предимства. Едно от кулинарните предимства на есента е възможността да похапнем вкусни и полезни кестени. Знаете ли, че... Кестенът произхожда от топлите... Разбери как
0
68396
Готвим с любов, подправяме с Vegeta
09.11.2020
Някои продукти дотолкова са станали част от живота ни, че дори не се замисляме, когато ги използваме. Такава е съдбата и на легендарната подправка Vegeta, изобретена през 1959 г. от хърватския професор Залта Бартл. От... Разбери как
0
1569
Есенно меню с дюли
19.10.2020
Те са един от символите на късната есен – отличават се с богат и невероятно силен аромат и наситен жълт цвят – напълно в унисон с годишния сезон, през който плодовете им узряват. Познати са два вида дюли –... Разбери как
0
67864

<<|1|2|3|4|5|...|40|41|>>


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Svetlomira Georgieva се регистрира в сайта.
Николай Гешев се регистрира в сайта.
DaryaDimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта