Сладък кейк със сирена

Основа от бутертесто с богата ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
брашно за разточване

за плънката:
300 г пълномаслена извара
200 г сирене „Крема”
2 пакетчета лимонови и портокалови корички (6 г всяко)
125 г захар
5 яйца (+ 1 яйце за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Сладък кейк със сирена
Жълтъците на петте яйца се отделят от белтъците.
2
Сладък кейк със сирена 2
Смесват се със сиренето и изварата и се разбиват с миксер.
3
Сладък кейк със сирена 3
Сипват се 100 г захар.
4
Сладък кейк със сирена 4
Прибавят се лимоновите и портокаловите корички и отново се разбива.
5
Сладък кейк със сирена 5
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и внимателно се добавят към жълтъците.
6
Сладък кейк със сирена 6
Бутертестото се разточва леко върху набрашнен плот.
7
Сладък кейк със сирена 7
Поставя се в кръгла форма с диаметър 26 см, така че краищата да стърчат.
8
Сладък кейк със сирена 8
Вътре се сипва плънката.
9
Сладък кейк със сирена 9
Тестото се изрязва с ножица така, че да излиза с около един сантиметър извън формата.
10
Сладък кейк със сирена 10
Непокритото с плънка тесто се намазва с разбито яйце.
11
Сладък кейк със сирена 11
Сладкишът се пече 30–40 минути на долното ниво в загрята на 180 градуса фурна.
12
Сладък кейк със сирена 12
Не трябва да остане глетав, нито пък да се изсуши.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Вкусът е като на италиански сладкиш с рикота!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Точно по вкуса ми...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: