Лора и Стоян
Вече повече от 300 години японският соев сос Kikkoman се произвежда традиционно на базата на само 4 съставки – соя, пшеница, сол и вода. Това е процес на напълно естествена ферментация, която продължава цели 6 месеца. Всичко, което не съдържа тези 4 съставки или има някакви добавки, японците не наричат „соев сос” („soyu”), а просто „сос”. Соeвият сос Kikkoman е универсална подправка, която подчертава и обогатява вкуса на всяко едно ястие в кухнята. Може да се използва како овкусител или заместител на солта в основни и уок ястия, супи, за мариноване и дори за десерти. Достатъчни са само няколко капки – правилното дозиране е изключително важно!
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...