Медени пилешки бутчета

Дата: 08.02.2021
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 бр. долни пилешки бутчета
черен пипер на вкус
за маринатата:
60 мл соев сос Kikkoman
50 мл мед
30 мл оризов оцет
за гарнитура:
сос Дижонез по желание
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медени пилешки бутчетаВсички продукти за маринатата се смесват в найлонов плик.
2
Медени пилешки бутчета 2Пилешките бутчета се подсушават с домакинска хартия и се овкусяват с черен пипер.
3
Медени пилешки бутчета 3Поставят се в плика, който се притиска внимателно, така че въздухът от него да излезе. Затваря се добре и се разклаща и намачква, така че бутчетата да се покрият с маринатата. Оставя се настрана за минимум 1 час, а най-добре за 1 нощ.
4
Медени пилешки бутчета 4Фурната се загрява на 220 градуса. Маринованите бутчета се подреждат едно до друго в тава с кожата отгоре.
5
Медени пилешки бутчета 5Пекат се 30 минути, като 4-5 пъти се намазват с маринатата от плика.
6
Медени пилешки бутчета 6Сервират се със сос "Дижонез" или друга гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Zetsu Ben Kan-Abisa се регистрира в сайта.
Вики се регистрира в сайта.
Toblerony коментира рецептата Сладка баница с тиква
Silviya Gr се регистрира в сайта.
Jivko Boev се регистрира в сайта.
sahata04 се регистрира в сайта.
Галина Георгиева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Мъфини с шоколад
Мария се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Чийзкейк с тиква и шоколад
Северина коментира рецептата Баница със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта