Пилешка кавърма

Вкусна и ароматна
Източник: Temi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.01.2023
Пилешка кавърма
Пилешка кавърма
 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 глави лук
10 бр. гъби
1 консерва домати
1/2 връзка магданоз
1 к.ч. бяло вино
сол и пипер на вкус
червен пипер и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се измива и се нарязва на едри кубчета. Запържва се в голям нагорещен тиган с 1–2 с.л. олио за около 10 минути или докато леко се зачерви. Деглазира се с виното, след което се прехвърля в тавичка.
2
В същия тиган се пържи и едро нарязаният лук. След като омекне, се изсипва при филето. В същия съд леко се запържват и нарязаните гъби, след което и те се слагат в тавата.
3
Идва ред на чушките да се запържат, след като омекнат, се сипват доматите. Подправя се по желание с червен, черен пипер и чубрица. След като покъкрят в тигана и те се сипват в тавата.
4
Ястието се посолява и се слага във фурната за около 40 минути на 180 градуса. Готовата кавърма се поднася с наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: