Кюфтета с нахут, спанак и тахан

Постни, лесни, вкусни и засищащи
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 07.04.2022
Кюфтета с нахут, спанак и тахан
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (отцеден и подсушен)
1 ч.л. сол
1 шепа пресен магданоз
сокът и кората от 1 лимон
2 ч.л. тахан (или хумус)
85 г сварен спанак (накълцан)
200 мл ядково мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
3 ч.л. семена от чиа


Начин на приготвяне:
1
Вземете голяма купа за смесване и сипете нахута, солта, магданоза и лимона. С помощта на вилица леко натрошете нахута.
2
Добавете всички останали съставки и разбъркайте добре с шпатула, трябва да се получи лепкава гъста смес.
3
Поставете голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън и добавете малко зехтин. Когато тиганът е горещ, с лъжица сложете 2 супени лъжици тесто в тигана и с помощта на гърба на лъжицата оформете тестото в груб кръг.
4
Запържете всяко кюфтенце за 3-4 минути от двете страни. Сервирайте с хумус или салата по избор.

Съвет:
Ако не искате да пържите цялата смес, може да я съхраните в хладилник до два дни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: