Пъстра плодова наслада0
71589

Плодовите салати са лесни за приготвяне и внасят приятно разнообразие в семейното меню с десерти. Предлагат (почти) неограничено поле за импровизации – както по отношение на използваните плодове, така и на начина им на гарниране.

Ябълките са едни от предпочитаните съставки в плодовите салати
Могат да се съхраняват дълго време, като запазват голяма част от хранителната си стойност. Освен, че са сочни, вкусни и освежаващи, ябълките са и изключително полезни. Богати са на минерални соли, като калций, желязо и магнезий, витамини от В групата, витамини РР и С и притежават терапевтични и лечебни свойства. Също така са и отличен източник на фибри. Съдържат мощни антиоксиданти, които стимулират имунната система и подпомагат доброто зрение.


Кивито също е често срещан елемент в сладките плодови комбинации
Притежава освежаващ аромат, напомнящ ягоди, пъпеш и банани и придава елегантен тропически привкус на любимите сладки изкушения. Наред с тези свои достойнства, сочният плод в наситен зелен цвят е и много полезен – съдържа повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал и е богат източник на фитонутриенти, витамини, минерали и антиоксиданти.


Заради великолепния си сладък вкус и уникалния си аромат,
бананите са един от най-обичаните екзотични плодове от малки и големи. Но освен удоволствие за сетивата, бананът е и много полезен за здравето – негово предимство е съдържанието на калий, който е незаменим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата ни система.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: