Любопитно

Лукът и здравето – още една причина да го ядем
Лукът и здравето – още една причина да го ядем
24.01.2023
Костната маса представлява жива тъкан, която има свойството да се разрушава. Един от начините да се предпазим от това, е като хапваме лук по-често. Консумацията на лук може да помогне за поддържането на костите силни... Разбери как
0
5129
Лъжицата, която подобрява вкуса на храната
Лъжицата, която подобрява вкуса на храната
16.01.2023
Храните с високо съдържание на захар определено са нездравословни, но са твърде вкусни, за да се откажем от тях или да ги намалим значително. Ами ако можехме да се насладим на вкуса им, без да ги ядем? Със задачата да... Разбери как
0
510
Кой е най-подходящият ориз за ризото
Кой е най-подходящият ориз за ризото
08.01.2023
Всички почитатели на италианската кухня, сред които сме и ние, рано или късно застават пред печката с тиган в ръка и с твърдото решение да приготвят сами ризото.   Това обичано ястие е едновременно просто и... Разбери как
0
1386
Защо да пием чай от мента
Защо да пием чай от мента
02.01.2023
Едва ли има човек, който да не може да разпознае чистия и свеж вкус на мента. Откриваме го на толкова много места – от бонбоните до любимото мохито. Ех, мохито! До лятото забравяме за него, а с идването на студеното... Разбери как
0
12015
Кое е любимото ястие на Лео Меси
Кое е любимото ястие на Лео Меси
20.12.2022
Световното първенство в Катар може и вече да е в историята, но футболните страсти и емоции все още владеят запалянковците от всички краища на земното кълбо.   Аржентина е новият световен шампион, а Лионел Меси е... Разбери как
0
12742
Как да пазаруваме разумно?
Как да пазаруваме разумно?
08.12.2022
Започнахте ли с планирането на празничната трапеза? Вече можем да сме ви от помощ, не само с обмислянето на празничното меню, но и с пазара за него. Благодарение на партньорството ни с Offerista, под всяка рецепта вече... Разбери как
0
680
Как се приготвят перфектните багети
Как се приготвят перфектните багети
04.12.2022
Тези неустоими хлебчета с характерна издължена форма, хрупкава коричка и толкова френско излъчване са разпознаваеми и обичани в цял свят. Отскоро те, съвсем заслужено, са и част от световното културно наследство на... Разбери как
0
927
Кой е най-добрият готвач в света
Кой е най-добрият готвач в света
28.11.2022
Следим с интерес новините от света на кулинарията, в това число и класациите, които отдават заслуженото на най-успелите в бранша. Класацията „La Liste“ например включва 1000 ресторанта от цял свят и изготвя списъка си... Разбери как
0
1358
Окупираха ресторант на Гордън Рамзи в Лондон
Окупираха ресторант на Гордън Рамзи в Лондон
21.11.2022
Признаваме си, че страшно симпатизираме на Гордън Рамзи и с удоволствие следим неговите изяви както на телевизионния екран, така и в социалните медии. Известният готвач обаче неведнъж е доказвал, че може да поляризира... Разбери как
0
1251
Колекционерът, който събра кулинарното наследство на България
Колекционерът, който събра кулинарното наследство на България
15.11.2022
Хората колекционират какво ли не – картини, монети, картички, статуетки – всеки според интересите и възможностите си. Досега не бяхме срещали човек обаче, който с такава страст и целеустременост да събира... Разбери как
0
1948


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: