Лук с домати и яйца на очи на фурна
Лора и Стоян
300 г спанак 1 консерва нахут (400 г) 1 консерва домати на кубчета (400 г) 1 л зеленчуков бульон 2 скилидки чесън 2 глави лук 2 с. л. олио 1 ч. л. червен пипер 1 ч. л. кимион 1 щипка кайенски пипер сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио. |
2 | ![]() | Добавят се кимионът, кайенският пипер и червеният пипер, и се разбърква. |
3 | ![]() | Сипват се отцеденият нахут, бульонът и доматите. Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се готви около 20 минути на слаб огън. |
4 | ![]() | Прибавя се измитият и накълцан спанак. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от огъня. |
5 | ![]() | Сервира се. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
25.03.2020 Бързо, лесно и вкусно! :)
| ![]() |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
11.03.2020 Много вкусно!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.11.2016 Един неядящ нахут по-малко след тази яхния ;)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
15.03.2016 Чудесна рецепта, добавих и куркума,стана мн вкусно!
| ![]() |
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...