Захарни бисквити

Пъстри и красиви
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно (+ за разточване)
140 г захар
120 г краве масло (на стайна температура)
50 мл прясно мляко
1 яйце (размер L)
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
бял и черен шоколад за украса
захарна украса за сладки


Начин на приготвяне:
1
Захарни бисквити
В купа се смесват брашното, бурбонската ванилова захар, бакпулверът и солта.
2
Захарни бисквити 2
Маслото и захарта се разбиват, докато сместа побелее, чуква се яйцето и отново се разбива.
3
Захарни бисквити 3
Сипва се млякото, добавят се сухите съставки и се разбърква, докато се получи меко тесто.
4
Захарни бисквити 4
Разделя се на две части, увива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
5
Захарни бисквити 5
След това се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от около половин сантиметър.
6
Захарни бисквити 6
От тестото се изрязват бисквити в различни форми. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Захарни бисквити 7
Охлаждат се, украсяват се с разтопен бял и черен шоколад и се декорират със захарните украси.




Съвет:
Ако междувременно тестото омекне, след като оформите бисквитите, ги приберете в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2020
Страхотни!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2017
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
НА ВЪНШЕН ВИД НЕ СТАНАХА МНОГО ДОБРЕ НО НА ВКУС СА ОТЛИЧНИ
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
Много съм доволна от резултата! Аз лично добавих към едната тава канела и лъжица мед,, за да има вкусово разнообразие. Декорирах само с шоколад, тъй като нямам шприц се получи леко инфантилна визия, но и тя има своя чар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: