Захарни бисквити

Дата: 17.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно (+ за разточване)
140 г захар
120 г краве масло (на стайна температура)
50 мл прясно мляко
1 яйце (размер L)
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
бял и черен шоколад за украса
захарна украса за сладки
 

Начин на приготвяне:
1
Захарни бисквитиВ купа се смесват брашното, бурбонската ванилова захар, бакпулверът и солта.
2
Захарни бисквити 2Маслото и захарта се разбиват, докато сместа побелее, чуква се яйцето и отново се разбива.
3
Захарни бисквити 3Сипва се млякото, добавят се сухите съставки и се разбърква, докато се получи меко тесто.
4
Захарни бисквити 4Разделя се на две части, увива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
5
Захарни бисквити 5След това се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от около половин сантиметър.
6
Захарни бисквити 6От тестото се изрязват бисквити в различни форми. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Захарни бисквити 7Охлаждат се, украсяват се с разтопен бял и черен шоколад и се декорират със захарните украси.




Съвет:
Ако междувременно тестото омекне, след като оформите бисквитите, ги приберете в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
НА ВЪНШЕН ВИД НЕ СТАНАХА МНОГО ДОБРЕ НО НА ВКУС СА ОТЛИЧНИ
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
Много съм доволна от резултата! Аз лично добавих към едната тава канела и лъжица мед,, за да има вкусово разнообразие. Декорирах само с шоколад, тъй като нямам шприц се получи леко инфантилна визия, но и тя има своя чар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Радева коментира рецептата Малинова торта
Рози коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
Ekaterina Blohina се регистрира в сайта.
Lisa S Slav коментира рецептата Пилешко с патладжани
Popova Stefka се регистрира в сайта.
Gerrii Karova се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Баварски портокалов крем
Tsvetelin Petrov се регистрира в сайта.
Pavlinka Boneva се регистрира в сайта.
Милена Колева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта