Захарни бисквити

Дата: 17.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно (+ за разточване)
140 г захар
120 г краве масло (на стайна температура)
50 мл прясно мляко
1 яйце (размер L)
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
бял и черен шоколад за украса
захарна украса за сладки
 

Начин на приготвяне:
1
Захарни бисквитиВ купа се смесват брашното, бурбонската ванилова захар, бакпулверът и солта.
2
Захарни бисквити 2Маслото и захарта се разбиват, докато сместа побелее, чуква се яйцето и отново се разбива.
3
Захарни бисквити 3Сипва се млякото, добавят се сухите съставки и се разбърква, докато се получи меко тесто.
4
Захарни бисквити 4Разделя се на две части, увива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
5
Захарни бисквити 5След това се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от около половин сантиметър.
6
Захарни бисквити 6От тестото се изрязват бисквити в различни форми. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Захарни бисквити 7Охлаждат се, украсяват се с разтопен бял и черен шоколад и се декорират със захарните украси.




Съвет:
Ако междувременно тестото омекне, след като оформите бисквитите, ги приберете в хладилник, за да стегнат.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2020
Страхотни!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2017
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2015
НА ВЪНШЕН ВИД НЕ СТАНАХА МНОГО ДОБРЕ НО НА ВКУС СА ОТЛИЧНИ
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2015
Много съм доволна от резултата! Аз лично добавих към едната тава канела и лъжица мед,, за да има вкусово разнообразие. Декорирах само с шоколад, тъй като нямам шприц се получи леко инфантилна визия, но и тя има своя чар.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivellina се регистрира в сайта.
Maria Milanova се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Кейк с ананас и кокос
Милена се регистрира в сайта.
Tanya Hristova се регистрира в сайта.
Геновева Желязкова се регистрира в сайта.
Румяна Самарджиева се регистрира в сайта.
Инж. Тодор Ножаров се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Хлебчета с яйца
Tedity Dimitrova коментира рецептата Гофрети с ягодово сладко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта