Овесени сладки
Лора и Стоян
за тестото: 90 г брашно 50 г печени лешници 1/4 ч. л. бакпулвер 4 яйца 1 пакетче бурбонска ванилова захар 100 г захар 1 щипка сол | за плънката: 300 г шоколад (70%) 300 мл животинска сметана 100 г пудра захар 1 пакетче бурбонска ванилова захар 300 г краве масло (на стайна температура) 50 г какао 4 жълтъка | за соса: 250 мл животинска сметана 2 с. л. захар 1 ч. л. инстантно кафе |
1 | ![]() | Лешниците се нарязват наситно и се смесват с брашното и бакпулвера. |
2 | ![]() | Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват до побеляване с половината захар и ваниловата захар. |
3 | ![]() | Белтъците се разбиват с щипка сол. Добавя се останалата захар и отново се разбива. |
4 | ![]() | Белтъците се добавят на няколко пъти към жълтъците. |
5 | ![]() | Разбърква се и постепенно се сипва сухата смес. |
6 | ![]() | Тестото се прехвърля в пош. |
7 | ![]() | Върху хартия за печене се очертват дъното и дългите страни на форма терин. |
8 | ![]() | Сместа се шприцова върху обратната страна на очертаната хартия. |
9 | ![]() | Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
10 | ![]() | Блатовете се слагат в терин, облечен с фолио за свежо съхранение. |
11 | ![]() | Плънката се приготвя като шоколадът се натрошава, разтопява се в микровълнова фурна и се оставя, да се охлади. |
12 | ![]() | Две трети от пудрата захар се разбива с маслото и бурбонската ванилова захар. |
13 | ![]() | Добавя се какаото и отново се разбива. |
14 | ![]() | Жълтъците се готвят на водна баня и също се добавят към сместа. |
15 | ![]() | Накрая се сипва шоколадът и се разбива. |
16 | ![]() | Сметаната се разбива с останалата захар (не трябва да става на сняг), добавя се към шоколада и се разбърква внимателно. |
17 | ![]() | Шоколадовата смес се сипва във формата терин и се оставя в хладилник най-добре за 1 нощ.
|
18 | ![]() | Сметаната за соса се кипва със захарта и кафето, след което се охлажда. |
19 | ![]() | Десертът се изважда от формата и се нарязва с горещ нож. |
20 | ![]() | Сервира се със соса. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
18.09.2016 Великолепен сладкиш, особено за любителите на шоколада. Варно, има малко повече играчка, но резултата си струва!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
17.09.2015 Много интересен десерт!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
09.07.2015 Вкуснноо
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
09.07.2015 Много е вкусна.
|
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...