Топла есенна салата

Вкусна комбинация от цвят и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 малки глави карфиол
3 глави червено цвекло
5 моркова
60 мл зехтин
1 връзка магданоз

за дресинга:
40 мл Понзу Цитрус соев сос Kikkoman
60 мл зехтин
2 с. л. горчица

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Топла есенна салата
Карфиолът се почиства и се разделя на малки розички.

2
Топла есенна салата 2
Морковите и цвеклото се обелват. Морковите се нарязват на шайби.
3
Топла есенна салата 3
Цвеклото се реже на кубчета.
4
Топла есенна салата 4
Зеленчуците се заливат със зехтина.
5
Топла есенна салата 5
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Топла есенна салата 6
Понзу сосът Kikkoman се смесва с горчицата и зехтина.
7
Топла есенна салата 7
Разбиват се с телена бъркалка.
8
Топла есенна салата 8
Топлите зеленчуци се заливат с дресинга.
9
Топла есенна салата 9
Разбъркват се с наситнения магданоз и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2019
Аз бих добавил и броколи, а фурната според мен на 180 гр и за малко по дълго време, понеже цвеклото и морковите остават твърдички за 15 мин, а на 200гр. карфиола изгаря отгоре...
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Не ми допадна.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2018
Чудесна салата! Към дресинга може да се добави чесън.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: