Гювеч с патладжан и гъби
Лора и Стоян
2 малки глави карфиол 3 глави червено цвекло 5 моркова 60 мл зехтин 1 връзка магданоз | за дресинга: 40 мл Понзу Цитрус соев сос Kikkoman 60 мл зехтин 2 с. л. горчица |
1 | ![]() | Карфиолът се почиства и се разделя на малки розички.
|
2 | ![]() | Морковите и цвеклото се обелват. Морковите се нарязват на шайби. |
3 | ![]() | Цвеклото се реже на кубчета. |
4 | ![]() | Зеленчуците се заливат със зехтина. |
5 | ![]() | Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
6 | ![]() | Понзу сосът Kikkoman се смесва с горчицата и зехтина. |
7 | ![]() | Разбиват се с телена бъркалка. |
8 | ![]() | Топлите зеленчуци се заливат с дресинга. |
9 | ![]() | Разбъркват се с наситнения магданоз и се поднасят. |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
07.01.2019 Аз бих добавил и броколи, а фурната според мен на 180 гр и за малко по дълго време, понеже цвеклото и морковите остават твърдички за 15 мин, а на 200гр. карфиола изгаря отгоре...
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
29.10.2018 Не ми допадна.
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
23.10.2018 Чудесна салата! Към дресинга може да се добави чесън.
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...