Винен кебап с бял ориз

Дата: 21.10.2016
Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Винен кебап с бял ориз
 
Необходими продукти:
700 г свинско месо
2 глави лук
1 стрък праз (бялата част)
2 ч. л. червен пипер
3 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
2-3 с. л. брашно
2 ч. л. захар
200 мл червено вино
зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте и подсушете месото. Нарежете го на хапки, овкусете го със сол и черен пипер и го оставете в хладилник, докато приготвите останалите продукти.
2
Нарежете лука наситно, а праза - на тънки филийки.
3
В голяма тенджера загрейте 4-5 с. л. зехтин. Сложете месото и го запържете, докато остане на мазнина, като бъркате често.
4
Добавете двата вида лук и пържете, докато омекнат добре и започнат да се карамелизират. Идеята е, след това двата вида лук почти да се разтопят в соса.
5
Налейте виното и вода, колкото да покрие месото. Сложете подправките и дафиновия лист и похлупете. Гответе около 10 минути, на средно силен огън, като разбърквате периодично.
6
Сипете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и добавете размитото в малко вода брашно. Количеството на брашното зависи от гъстотата на соса, която желаете да постигнете. Налейте още малко вода и гответе още около 10 минути.
7
Поднесете ястието върху канапе от сварен бял ориз, овкусен само с малко сол, масло и част от соса.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Браво за рецептата, само не се бях сещала да добавя праз!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта