Пай със заешко

Дата: 24.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
300 г микс от горски гъби
4 скилидки чесън
100 г бекон (на кубчета)
2 стръка стеблена целина
2 глави лук
2 моркова
1/2 връзка магданоз
3 стръка мащерка
2 дафинова листа
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. риган
2 филийки хляб
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
250 г брашно
150 г краве масло (студено)
1 ч. л. сол
за соса:
200 мл животинска сметана
200 мл вермут
50 г краве масло
50 г брашно
1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пай със заешкоДреболиите на заека се почистват и се режат наситно. Заекът се сварява с едро нарязани глава лук и един морков, стеблата от магданоза и дафиновите листа. След това се обезкостява, а бульонът се прецежда.
2
Пай със заешко 2Беконът се запържва в сух тиган и се изважда.
3
Пай със заешко 3В отделилата се мазнина се запържват дреболиите и заешкото месо. Изваждат се от съда.
4
Пай със заешко 4Наливат се 2 с. л. зехтин, запържват се гъбите и също се изваждат.
5
Пай със заешко 5Прибавя се останалият зехтин и се запържват нарязаните наситно лук, морков, целина и чесън.
6
Пай със заешко 6Съдът се дърпа от огъня и запържените зеленчуци се смесват с гъбите, месото, дреболиите, ригана, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Хлябът се смила.
7
Пай със заешко 7Брашното за соса се запържва в сгорещеното масло. Наливат се вермутът, 200 мл от заешкия бульон и сметаната. Когато сосът се сгъсти, се дърпа от огъня и се смесва с настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
8
Пай със заешко 8Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква със сместа от месо и зеленчуци.
9
Пай със заешко 9Маслото, брашното и солта се смилат, до получаване на трохи. Наливат се 30–50 мл студена вода и отново се смила. Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
10
Пай със заешко 10След това се разточва и се поставя в квадратна форма с подвижно дъно, застлана с пергаментова хартия, така че да покрива и част от стените. Излишното тесто се изрязва и се заделя.
11
Пай със заешко 11Формата се слага във фризер за 20 минути, след това се изсипва охладената плънка и се поръсва със смления хляб.
12
Пай със заешко 12Заделеното тесто се разточва и се реже на ленти с широчина 1–2 см, от които върху пая се оформя решетка.
13
Пай със заешко 13Пече се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
14
Пай със заешко 14Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2016
Въпреки, че не стана толкова красиво, колкото ми се искаше (затова няма и снимка) на всички много им хареса. Направих го с кладница, защото не намерих горски гъби. Тавата беше 26см диаметър и се събра точно
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Имам кръгла тава с подвижно дъно 26см - дали ще е малка за този пай? Много искам да го направя утре за семеен празник, но нямам правоъгълна тава.....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


364 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта