Телешко със сос от нар
Лора и Стоян
1 заек 300 г микс от горски гъби 4 скилидки чесън 100 г бекон (на кубчета) 2 стръка стеблена целина 2 глави лук 2 моркова 1/2 връзка магданоз 3 стръка мащерка 2 дафинова листа 4 с. л. зехтин 1/2 ч. л. риган 2 филийки хляб сол и черен пипер на вкус | за тестото: 250 г брашно 150 г краве масло (студено) 1 ч. л. сол | за соса: 200 мл животинска сметана 200 мл вермут 50 г краве масло 50 г брашно 1 лимон сол и черен пипер на вкус |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
06.11.2016 Въпреки, че не стана толкова красиво, колкото ми се искаше (затова няма и снимка) на всички много им хареса. Направих го с кладница, защото не намерих горски гъби. Тавата беше 26см диаметър и се събра точно
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
04.11.2016 Имам кръгла тава с подвижно дъно 26см - дали ще е малка за този пай? Много искам да го направя утре за семеен празник, но нямам правоъгълна тава.....
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...