Ябълков тарт с киноа

Сладко изкушение с аромат на кокос, лимон и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г орехи
30 г овесени ядки
30 г киноа
10 бр. фурми
1–2 с. л. кокосово масло

за ябълковата смес:
2 ябълки
100 г кокосова захар
1 щипка канела
1 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Ябълков тарт с киноа
Орехите и киноата се смилат. Добавят се фурмите и отново се смила.
2
Ябълков тарт с киноа 2
Прибавят се разтопеното кокосово масло и овесените ядки и пак се смила.
3
Ябълков тарт с киноа 3
Сместа се разпределя във форма за тарт с подвижно дъно (с диаметър 22 см) и се притиска добре, така че да се получи блат. Пече се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.Охлажда се.
4
Ябълков тарт с киноа 4
Ябълките се настъргват и се смесват със захарта, лимоновия сок и канелата.
5
Ябълков тарт с киноа 5
Сместа се разпределя върху блата. Тартът се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Ябълков тарт с киноа 6
Охлажда се, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2017
Вкусно десертче :)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2016
Използвах само основата, за да направя веган торта с авокадо шоколад и крем от кашу
7.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Жанета, тъй като във всяко домакинство се използват различни като вместимост чаени чаши, за съжаление, няма как да дадем точен отговор. Принципно 1 ч. ч. се равнява на около 150-160 г.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2016
Здравейте, колко е 30 гр киноа и 30 гр. овесени ядки измерено в чаени чаши? Мерси
5.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Лек и приятен десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



185 ДУШИ ОНЛАЙН
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: