Лазаня с гъби и спанак

Апетитна безмесна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кори за лазаня (без варене)
1 кг микс от пресни гъби
400 г спанак
375 г крем сирене
150 г сирене „Пекорино“
150 г кашкавал
80 г сушени домати
60 мл зехтин
3 скилидка чесън
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
1,2 л прясно мляко
70 г краве масло
70 г брашно
2 с. л. горчица
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лазаня с гъби и спанак
Брашното за бешамела се запържва до златисто в загрятото масло.
2
Лазаня с гъби и спанак 2
Постепенно, при постоянно разбъркване, се налива млякото и сосът се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и горчица и се дърпа от котлона.
3
Лазаня с гъби и спанак 3
Гъбите се почистват и се нарязват на парчета, а спанакът се накълцва.
4
Лазаня с гъби и спанак 4
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за кратко в сгорещен зехтин.
5
Лазаня с гъби и спанак 5
Добавят се нарязаните на кубчета сушени домати и се разбърква.
6
Лазаня с гъби и спанак 6
Слагат се гъбите и щом се запържат, се прибавя спанакът. Готви се, докато омекне и водата се изпари. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Лазаня с гъби и спанак 7
Сиренето „Пекорино“ и кашкавалът се настъргват.
8
Лазаня с гъби и спанак 8
На дъното на тава за печене се налива малко от бешамела, отгоре се поставят кори за лазаня, покриват се със сместа от гъби и спанак, поръсва се с настъргано пекорино, разпределя се крем сирене и се залива с малко бешамел.
9
Лазаня с гъби и спанак 9
Следва втори ред кори и отново се слага плънка, сирена, бешамел и така, докато свършат продуктите. Последният ред кори се заливат с бешамел, поръсва се с пекорино и цялото количество кашкавал.
10
Лазаня с гъби и спанак 10
Лазанята се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2022
Отново се получи вкусно пролетно ястие.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Първи опит в приготвянето на лазаня. Определено става любима рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2018
Супер. Като цяло използвах идеята, тъй като нямах някои продукти. Добавих мащерка и риган, като подправки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: