Неаполитански кейк „Кастела“

Изкусителна комбинация с какао, мед и ягоди
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г брашно
4 яйца
100 г захар
2 с. л. оризово вино „Мирин“
1 с. л. какао
1 ч. л. мед

за ягодовия сос:
100 г замразени ягоди
1 с. л. захар

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Неаполитански кейк „Кастела“
На дъното на форма за печене терин се слага пергаментова хартия. Два картона се обличат с фолио за свежо съхранение и се слагат в терина по дължина, така че да се образуват прегради.
2
Неаполитански кейк „Кастела“ 2
Ягодовият сос се приготвя като ягодите се готвят със захарта, докато омекнат, след което се намачкват и се прецеждат.
3
Неаполитански кейк „Кастела“ 3
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват.
4
Неаполитански кейк „Кастела“ 4
Добавя се захарта, като се разбива непрекъснато.
5
Неаполитански кейк „Кастела“ 5
След това, при постоянно разбиване, един по един, се прибавят и жълтъците, после брашното и накрая оризовото вино.
6
Неаполитански кейк „Кастела“ 6
Сместа се разделя на три части. Към едната част се добавя какаото, разтворено в 1–2 с.л. вода, към втората – медът, разтворен в малко топла вода, а към третата – ягодовият сос.
7
Неаполитански кейк „Кастела“ 7
В едната част от терина се сипва какаовата смес, в средата – медената, а в третата – ягодовата.
8
Неаполитански кейк „Кастела“ 8
Преградите се изваждат от формата и кейкът се пече 40 минути в загрята на 150 градуса фурна.

9
Неаполитански кейк „Кастела“ 9
Готовият сладкиш се оставя леко да се охлади и се изважда.


Съвет:
Важно е, когато жълтъците, брашното и оризовото вино се добавят към разбитите със захар белтъци, да не се бие дълго време, а по-кратко, колкото съставките да се разбъркат, защото в противен случай белтъците спадат и има опасност, кейкът да стане глетав.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Вълшебство !
3.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2015
Руми, Цветомила, мирин е сладко, японско оризово вино, което може да се замени с марсала - италианско ликьорно вино.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2015
И аз се присъединявам към въпроса :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
с какво може да се замести оризовото вино в рецептата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: