Чеснови възли

Дата: 25.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 кубче прясна мая
750 г брашно
за намазване:
60 г краве масло
60 мл зехтин „Екстра върджин“
4 скилидки чесън
за поръсване:
50 г сирене „Пармезан“
1/4 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
1
Чеснови възлиМаята се разтваря в около 400 мл топла вода.
2
Чеснови възли 2Прибавят се захарта, солта и зехтинът, и се разбърква.
3
Чеснови възли 3Сипва се брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Чеснови възли 4След това се разделя на 20 топки.
5
Чеснови възли 5От всяка топка се оформя фитил и се завързва на възел.
6
Чеснови възли 6Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат.

7
Чеснови възли 7Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 7–8 минути.
8
Чеснови възли 8Маслото за намазване се разтопява, заедно със зехтина.
9
Чеснови възли 9Дърпа се от огъня и се прибавя чесънът, стрит на паста.
10
Чеснови възли 10Хлебчетата се намазват с чесновото масло.
11
Чеснови възли 11Накрая се поръсват с наситнения магданоз и настъргания пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2016
Превъзходни! Препоръчвам с 2 ръце!
13.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много,много оригинална и добра рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Невероятни! Толкова пухкави и меки! Определено ще ги приготвя пак :))
11.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Хлебчетата се получиха много сполучливи, но замених магданоза с копър.
10.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Много сполучливи хлебчета. Ще се приготвят отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта