Морковен кекс с крем от сирене

Вкусни домашни пастички
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г моркови
150 г брашно
140 г светла кафява захар
125 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
2 яйца
50 г стафиди
50 г орехи
40 г кокосови стърготини
1 ванилия
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода
1 щипка сол

за крема:
400 г крем сирене
200 г заквасена сметана
2 яйца
2 с. л. захар
1 ванилия
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Морковен кекс с крем от сирене
Морковите се настъргват.
2
Морковен кекс с крем от сирене 2
Маслото се разбива със захарта.
3
Морковен кекс с крем от сирене 3
Добавят се яйцата и отново се разбива.
4
Морковен кекс с крем от сирене 4
Брашното се смесва с канелата, ванилията, бакпулвера, содата, солта, кокосовите стърготини, накълцаните орехи и стафидите, и се разбърква.
5
Морковен кекс с крем от сирене 5
Прибавят се маслено-яйчната смес и морковите, и се разбърква, така че да се получи лепкаво тесто, което се сипва в намазана с масло тава.
6
Морковен кекс с крем от сирене 6
Кремът се приготвя като заквасената сметана се разбърква за кратко с крем сиренето и се добавят яйцата, настърганата лимонова кора, захарта и ванилията.
7
Морковен кекс с крем от сирене 7
Сместа се разпределя върху тестото и сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна, до готовност – около 30 минути.

8
Морковен кекс с крем от сирене 8
След това фурната се изключва и готовият кекс се оставя вътре още 30 минути, за да не се напука.
9
Морковен кекс с крем от сирене 9
Поднася се добре охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2017
Ива, използваме крем сирене Филаделфия.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Здравейте , какво крема сирене използвате ?
1.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2015
След като гледах предаването, нямах търпение да направя този кекс. Обожавам всякакви десерти с моркови и този определено ще стане един от любимите ми! Не много сладък и изключително вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: