Надиплен хляб с лук и кашкавал

Ефектен, ароматен и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 мл прясно мляко (топло)
1 ч. л. захар
20 г прясна мая
350 г брашно
1 с. л. сух лук
1 ч. л. сол
25 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. л. сух чесън

за плънката:
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
200 г кашкавал
2 глави червен лук


Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб с лук и кашкавал
Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта и щипка брашно, и се оставя да шупне.
2
Надиплен хляб с лук и кашкавал 2
Брашното се смесва със сухите лук и чесън.
3
Надиплен хляб с лук и кашкавал 3
Добавя се сол, прави се кладенче и в него се изсипват шупналата мая и разтопеното масло.
4
Надиплен хляб с лук и кашкавал 4
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
5
Надиплен хляб с лук и кашкавал 5
Плънката се приготвя като червеният лук се реже на полумесеци и се карамелизира в 20 г от маслото.
6
Надиплен хляб с лук и кашкавал 6
Тестото се разточва на правоъгълник. Намазва се с останалото масло и се поръсва с наситнените пресен лук и магданоз.
7
Надиплен хляб с лук и кашкавал 7
Реже се на квадратчета, които се подреждат едно върху друго.
8
Надиплен хляб с лук и кашкавал 8
Купчинката от тесто се поставя (хоризонтално) във форма за печене терин. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да втаса.

9
Надиплен хляб с лук и кашкавал 9
Хлябът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2023
Забравих да сложа моцарела, но е така е вкусен. Мисля че лукът е малко в повече. Тестото при мен стана доста твърдо. Въпреки това хлябът е чудесен, благодаря за предложението.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Прекрасен хляб. Импровизирах с плънката поради вкусови предпочитания на съпруга и детето. Не сложих магданоз и добавих бекон. Определено ще се приготвя редовно в нашето семейство.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: