Пълнени сладки

С вкусна плънка и красива украса
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
375 г брашно
200 г краве масло (студено)
140 г захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
2 яйца
1 щипка сол

за пълнежа:
1/2 зелена ябълка
4 фурми
50 г печени лешници
20 г краве масло
2 с. л. шипков мармалад
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка карамфил

за украсата:
1 пакетче украси за сладкиши
1 пакетче цветни захарни шрифтове

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пълнени сладки
В блендер се смесват брашното, бурбонската ванилова захар, бакпулверът, солта и захарта.
2
Пълнени сладки 2
Прибавя се нарязано на кубчета масло и се разбива, докато се получат трохи. Чукват се яйцата и отново се разбива.
3
Пълнени сладки 3
Готовото тесто се разточва между два листа пергаментова хартия и се прибира в хладилник.
4
Пълнени сладки 4
Обелената и настъргана ябълка се готви в маслото, докато омекне.
5
Пълнени сладки 5
Добавят се почистените от костилките и накълцани фурми.
6
Пълнени сладки 6
Овкусява се с джинджифила, канелата и карамфила. Плънката се готви още минута–две на слаб огън.
7
Пълнени сладки 7
След това се дърпа от котлона и се разбърква с шипковия мармалад и накълцаните лешници.
8
Пълнени сладки 8
От тестената кора се изрязват квадрати със страни 7 см.
9
Пълнени сладки 9
В центъра на всеки квадрат се слага малко от плънката, а ъглите се прегъват към средата. Прищипва се, за да се затворят добре пакетчетата. Изрезките от тестото се разточват отново на кора, охлажда се и по същия начин се оформят пакетчета.
10
Пълнени сладки 10
Така оформените сладки се подреждат в тава с незалепващо покритие с прехлупената страна надолу. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за 10–12 минути.
11
Пълнени сладки 11
Охлаждат се, украсяват се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: