Шоколадови гофрети
Лора и Стоян
за тестото: 50 г краве масло (меко) 100 г захар 1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker 1 щипка сол 1 яйце 130 г брашно 1 ч.л. какао премиум Dr.Oetker 1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker 140 мл прясно мляко 50 г тъмен шоколад (със 70% съдържание на какао) | за пълнежа: 250 г извара 1 пакет Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker 2 с.л. прясно мляко |
1 | ![]() | С помощта на миксер разбийте маслото за кексовото тесто на крем. При постоянно разбиване добавете захарта, ваниловата захар и солта. Щом получите еднородна смес добавете яйцето, включете миксера на високи обороти и разбивайте крема около 30 секунди. |
2 | ![]() | В подходяща купа разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера в купа. Постепенно сипвайте сместа при масления крем, като редувате с млякото и продължавате да разбивате с миксер. Настържете шоколада и го добавете към сместа. |
3 | ![]() | Разбийте изварата за пълнежа с пудинга. Разделете сместа на 8 равни части. 6 от тях оформете на топчета. Сипете във всяка от формите за мъфини по една супена лъжица от тестото. Сложете в средата на формата по едно топче от плънката и разпределете останалото тесто във всичките 6 форми. |
4 | ![]() | От останалата плънка щипнете с пръсти малки парченца и с тях украсете мъфините. |
5 | ![]() | Печете ги около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това извадете формата и я оставете да се охлади 10 минути. Извадете мъфините, подредете ги върху решетка и ги оставете да изстинат напълно. |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...