Кейк „Троен шоколад"

Рецепта за тройно щастие
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кейка:
300 г брашно
1 ч.л. сол
300 г захар
50 г какао Dr.Oetker
1 1/2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 яйца М
150 мл прясно мляко
1 с.л. кисело мляко
100 мл олио
200 мл горещо кафе

за плънката:
1 пакет Оригинален пудинг тъмен шоколад Dr.Oetker
500 мл прясно мляко
30 г захар

за глазурата:
150 мл животинска сметана
300 г шоколадов кувертюр

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кейк „Троен шоколад
В голяма купа се разбъркват брашното, солта, захарта, какаото, бакпулверът, содата и бурбонската ванилова захар.
2
Кейк „Троен шоколад
Добавят се яйцата, прясното мляко, в което е разбъркано киселото, и олиото. Сместа се разбива с миксер.
3
Кейк „Троен шоколад
Налива се горещото кафе и се разбърква кратко, колкото да няма бучки.
4
Кейк „Троен шоколад
Тестото се изсипва в тавичка с размер 20х30 см, предварително застлана с пергаментова хартия. Кейкът се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Кейк „Троен шоколад
Готовият кейк се охлажда около 20–30 минути и в него се правят дупки с помощта на дръжката на дървена лъжица за готвене.
6
Кейк „Троен шоколад
Пудингът се вари с млякото и захарта според указанията на опаковката и се оставя да се сгъсти. Ако е твърде гъст, или дупките в кейка трябва да са по-големи, или пудингът да се разреди с още малко мляко.
7
Кейк „Троен шоколад
Пудингът се изсипва върху кейка и се заравнява внимателно – дупките в кейка трябва да се напълнят с крем. Оставя се да се охлади.
8
Кейк „Троен шоколад
Шоколадът за глазурата се натрошава и се слага в купа.
9
Кейк „Троен шоколад
Залива се с предварително загрятата сметана и се оставя да се разтопи, след което глазурата се разбърква. Оставя се леко да се охлади и кейкът се залива с нея.
10
Кейк „Троен шоколад
Оставя се да се охлади напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: