Яхния от леща и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г леща
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 средно голяма зелена чушка
1 голям домат
2 средно големи моркова
1 голям картоф
2 с.л. соев сос
1 дафинов лист
1 литър вода

за гарниране:
зелена чушка и репички по желание

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Яхния от леща и картофи
Лукът, чесънът, чушката и доматът се наситняват.
2
Яхния от леща и картофи 2
В подходяща тенджера се загряват 2 - 3 супени лъжици от водата, сипват се наситнените лук, чесън, чушка и домат и се задушават, докато омекнат напълно. При необходимост се долива още вода.
3
Яхния от леща и картофи 3
Морковите се обелват и нарязват на ситно, картофът се обелва и нарязва на кубчета.
4
Яхния от леща и картофи 4
Когато зеленчуците в съда са омекнали и водата е извряла, се добавя дафиновият лист и се разбърква. Налива се останалата вода, добавят се картофите, морковите и лещата. Яхнията се оставя да заври, след това силата на огъня се намалява и се оставя да къкри около половин час, докато лещата се свари.
5
Яхния от леща и картофи 5
Овкусява се със соевия сос и червения пипер.
6
Яхния от леща и картофи 6
По желание се гарнира с нарязана на тънки кръгчета чушка и репички.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: