Свински джолан с намачкани картофи

Дата: 08.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински джолан (без кожа)
200 мл бяло вино
4 с. л. соев сос Kikkoman
1 с. л. нишесте
1 глава лук
1 морков
2 стръка стеблена целина
за подправката:
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. семе от резене
1 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух риган
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 дафинов лист
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. кафява захар
2 с. л. морска сол
за гарнитурата:
1 кг картофи
1-2 с. л. ретро горчица
1 ч. л. медена горчица
30 г краве масло
1 с. л. сушен див лук
сол на вкус
Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Свински джолан с намачкани картофиСчукайте в хаванче чесъна, червения пипер, морската сол, ригана, лютия червен пипер, кимиона, мащерката, черния пипер, семената от резене, дафиновия лист, пушения червен пипер и кафявата захар.
2
Свински джолан с намачкани картофи 2Сложете джоланите в тава, залейте със соевия сос и овкусете с подправката.
3
Свински джолан с намачкани картофи 3Натрийте добре. Оставете да престои поне 6 часа в хладилник.
4
Свински джолан с намачкани картофи 4След това налейте виното и 200 мл вода. Добавете лука, моркова и целината, нарязани на едро. Завийте хубаво с алуминиево фолио и печете на 100 градуса за 10-12 часа.
5
Свински джолан с намачкани картофи 5Извадете месото, прецедете течността и я сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода. Върнете месото в тавата и го запечете на 200 градуса до златисто - за 10-15 минути.
6
Свински джолан с намачкани картофи 6Обелете и нарежете картофите на едри парчета.
7
Свински джолан с намачкани картофи 7Сварете ги в подсолена вода. Намачкайте ги с вилица и ги разбъркайте с двата вида горчица, маслото и дивия лук.
8
Свински джолан с намачкани картофи 8Сервирайте месото с картофи и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2020
Страхотни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2019
Това е любимата ми рецепта за джолан. Слагам и повечко зеленчуци в тавата. Сосът става прекрасен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта