Свински джолан с намачкани картофи

Приготвено така, месото се топи в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински джолан (без кожа)
200 мл бяло вино
4 с. л. соев сос Kikkoman
1 с. л. нишесте
1 глава лук
1 морков
2 стръка стеблена целина

за подправката:
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. семе от резене
1 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух риган
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 дафинов лист
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. кафява захар
2 с. л. морска сол

за гарнитурата:
1 кг картофи
1-2 с. л. ретро горчица
1 ч. л. медена горчица
30 г краве масло
1 с. л. сушен див лук
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

 


Начин на приготвяне:
1
Свински джолан с намачкани картофи
Счукайте в хаванче чесъна, червения пипер, морската сол, ригана, лютия червен пипер, кимиона, мащерката, черния пипер, семената от резене, дафиновия лист, пушения червен пипер и кафявата захар.
2
Свински джолан с намачкани картофи 2
Сложете джоланите в тава, залейте със соевия сос и овкусете с подправката.
3
Свински джолан с намачкани картофи 3
Натрийте добре. Оставете да престои поне 6 часа в хладилник.
4
Свински джолан с намачкани картофи 4
След това налейте виното и 200 мл вода. Добавете лука, моркова и целината, нарязани на едро. Завийте хубаво с алуминиево фолио и печете на 100 градуса за 10-12 часа.
5
Свински джолан с намачкани картофи 5
Извадете месото, прецедете течността и я сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода. Върнете месото в тавата и го запечете на 200 градуса до златисто - за 10-15 минути.
6
Свински джолан с намачкани картофи 6
Обелете и нарежете картофите на едри парчета.
7
Свински джолан с намачкани картофи 7
Сварете ги в подсолена вода. Намачкайте ги с вилица и ги разбъркайте с двата вида горчица, маслото и дивия лук.
8
Свински джолан с намачкани картофи 8
Сервирайте месото с картофи и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2020
Страхотни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2019
Това е любимата ми рецепта за джолан. Слагам и повечко зеленчуци в тавата. Сосът става прекрасен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: