Пилешко в гювеч

Дата: 01.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели бутчета
125 г краве масло
4 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
40 г сушени домати (в мазнина)
2 стръка пресен риган
200 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50 г брашно
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко в гювечРазделете бутчетата на горни и долни. Отрежете капачетата на долните бутчета. Овкусете със сол и черен пипер.
2
Пилешко в гювеч 2Нарежете на едро лука, чесъна, спанака, магданоза, ригана и сушените домати.
3
Пилешко в гювеч 3Запечете брашното в сух тиган.
4
Пилешко в гювеч 4В купа разбъркайте месото със зелениите, брашното, червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Прехвърлете сместа в гювеч.
5
Пилешко в гювеч 5Подредете бутчетата отгоре. Залейте с млякото и виното. Ако има нужда, налейте вода. Залейте с разтопеното масло.
6
Пилешко в гювеч 6Похлупете и печете на 150 градуса с вентилатор за 2 часа. След това махнете капака и запечете до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта