Пилешко в гювеч

Богат, ароматен и неустоим
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели бутчета
125 г краве масло
4 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
40 г сушени домати (в мазнина)
2 стръка пресен риган
200 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50 г брашно
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко в гювеч
Разделете бутчетата на горни и долни. Отрежете капачетата на долните бутчета. Овкусете със сол и черен пипер.
2
Пилешко в гювеч 2
Нарежете на едро лука, чесъна, спанака, магданоза, ригана и сушените домати.
3
Пилешко в гювеч 3
Запечете брашното в сух тиган.
4
Пилешко в гювеч 4
В купа разбъркайте месото със зелениите, брашното, червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Прехвърлете сместа в гювеч.
5
Пилешко в гювеч 5
Подредете бутчетата отгоре. Залейте с млякото и виното. Ако има нужда, налейте вода. Залейте с разтопеното масло.
6
Пилешко в гювеч 6
Похлупете и печете на 150 градуса с вентилатор за 2 часа. След това махнете капака и запечете до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2020
Мнооого вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: