Рула от скумрия с доматен сос

Впечатляващи и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скумрии (около 400 г всяка)
20 мл зехтин
сол на вкус

за плънката:
2 филии бял хляб
2 стръка босилек
1/2 ч. л. кимион
20 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
800 г домати на кубчета от консерва
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
150 г зелени маслини (без костилки)
50 мл зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. къри
сол и черен пипер на вкус

за гремолатата:
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Рула от скумрия с доматен сос
За соса нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в загретия зехтин, посолете ги. Когато омекнат, добавете кърито, налейте доматите, прибавете дафиновия лист, поръсете със сол, захар и черен пипер и гответе 15 минути на слаб огън. Накрая добавете и маслините.
2
Рула от скумрия с доматен сос 2
Филетирайте рибата и я почистете внимателно от костите.
3
Рула от скумрия с доматен сос 3
В блендер сложете хляба, листата босилек, кимиона, зехтин, сол и черен пипер и ги смелете, за да се получат трохи.
4
Рула от скумрия с доматен сос 4
Разпределете трохите върху рибните филета, завийте рула и ги фиксирайте с клечки за зъби.
5
Рула от скумрия с доматен сос 5
Прехвърлете готовия сос в тава, сложете рулата в соса, полейте ги с малко зехтин и ги посолете.
6
Рула от скумрия с доматен сос 6
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за 15-20 минути.
7
Рула от скумрия с доматен сос 7
Настържете кората на портокала и лимона и ги разбъркайте с накълцаните чесън и магданоз.
8
Рула от скумрия с доматен сос 8
Поръсете готовото ястие с гремолатата и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2020
Разчупена и нестандартна рецепта за приготвянето на скумрия. Получи се уникално! :3
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: