Ризото с печени чушки

Порция италианско кулинарно удоволствие
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
12 печени червени чушки
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
150 мл бяло вино
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1-2 с. л. крем сирене
80 г сирене „Грана падано“
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с печени чушки
Почистете чушките, пасирайте половината от тях, а останалите нарежете на ивички.
2
Ризото с печени чушки 2
Обелете и наситнете лука, целината и чесъна.
3
Ризото с печени чушки 3
Запържете ги за кратко в сгорещения зехтин. Сипете ориза, запържете леко и него и добавете пасираните чушки. Разбъркайте.
4
Ризото с печени чушки 4
Налейте виното, и след това наливайте малко по малко от бульона. Посолете. Гответе докато оризът стане готов, но е все още леко твърд в средата.
5
Ризото с печени чушки 5
Дръпнете от огъня и прибавете червения пушен пипер, крем сиренето, ивичките печени чушки, настърганото сирене „Грана падано“, накълцания босилек и черен пипер на вкус.
6
Ризото с печени чушки 6
Разбъркайте и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2020
Вкусно ястие!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2020
Много разочароващо ястие. Ориз с лютеница.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2019
Като любител на печени чушки съм готова всякакви рецепти с тях да пробвам. Следващия път ще сложа щипка захар, че ми киселее леко.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2019
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: