Шакшука с печени зеленчуци

Разнообразете менюто си с тази рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 броя яйца
150 г овче саламурено сирене
800 г домати
4 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка кориандър
100 мл зехтин
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер на люспи


Начин на приготвяне:
1
Шакшука с печени зеленчуци
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете доматите на едри парчета.
2
Шакшука с печени зеленчуци  2
Обелете чесъна. Постелете тава с хартия за печене. Сложете чушките и лука в едната част на тавата, а в другата - доматите и чесъна. Залейте ги с част от зехтина и ги посолете.
3
Шакшука с печени зеленчуци  3
Изпечете зеленчуците за около 50 минути, трябва да започнат да се карамелизират.
4
Шакшука с печени зеленчуци  4
Извадете чушките и лука и ги обелете. Нарежете ги на ивички. Доматите и чесъна прехвърлете във висок съд и пасирайте.
5
Шакшука с печени зеленчуци  5
Загрейте останалия зехтин в тиган с термоустойчива дръжка. Пуснете кимиона, след 30 секунди добавете чушките и лука, а след минута налейте и доматите.
6
Шакшука с печени зеленчуци  6
Поръсете с наситнен магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе, докато се сгъсти леко.
7
Шакшука с печени зеленчуци  7
Чукнете 6 яйца отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете ястието за 8-10 минути, докато яйцата се забулят.
8
Шакшука с печени зеленчуци  8
Сервирайте с наситнен кориандър и натрошено сирене и люспи червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: