Морковена торта
Лора и Стоян
за тестото: 180 г брашно 2 с.л. захар 120 г краве масло 4 яйца 250 мл прясно мляко 1/4 ч. л. сол | за пълнежа: 900 мл прясно мляко 1 пакет Крем Оле Банан с шоколад Dr.Oetker 1 пакет Оригинален пудинг крем Брюле Dr.Oetker 40 г захар | за декориране: 1 пакет Маслена глазура - тъмен шоколад Dr.Oetker |
1 | ![]() | Загрейте в тенджера млякото, маслото, захарта и солта. Щом сместа кипне сипете брашното и разбърквайте енергично, докато тестото стане на топка. Оставете го да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете тестото в пош. |
2 | ![]() | В плитки тави с незалепващо покритие (или покрити с хартия за печене) оформете профитеролите и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути. Оставете ги да се охладят. |
3 | ![]() | Пригответе двата вида крем според указанията на опаковката и напълнете с тях профитеролите. |
4 | ![]() | Разтопете шоколадовата глазура на водна баня и ги декорирайте. |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...