Постни зелеви сарми

Дата: 06.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кисело зеле (листа)
200 г ориз
500 мл зелев сок
80 мл олио
4 сушени червени чушки
4 стръка праз
200 г корен от пащърнак
4 скилидки чесън
1 с. л. доматен концентрат
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 ч. л. див кимион
1 дафинов лист
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Постни зелеви сармиПопарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги накълцайте.
2
Постни зелеви сарми 2Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл сгорещено олио.
3
Постни зелеви сарми 3Добавете доматения концентрат, наситнения магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза.
4
Постни зелеви сарми 4Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато булгурът поеме течността.
5
Постни зелеви сарми 5От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.
6
Постни зелеви сарми 6Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира – около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете до готовност в загрята на 180 градуса фурна.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта