Хляб по шопски в гювече

Дата: 18.10.2019
Източник: Петя Петкова
ТИТЛА: Хоби готвач
Хляб по шопски в гювечеХляб по шопски в гювечеХляб по шопски в гювечеХляб по шопски в гювече
 
Необходими продукти:
3 филии хляб
150 г сирене
1 конерва домати
2 скилидки чесън
3 яйца
3 с.л. зехтин
чубрица на вкус
червен пипер на вкус
сол на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
На дъното на всяко гювече се слага малко зехтин и наситен чесън. Хлябът се изрязва така, че да влезе в гювечета, и се поставя в тях. Добавя се натрошеното сирене.
2
От консервата с домати се прибавят по 2-3 лъжици във всяко гювече и по желание се добавя още чесън.
3
Чуква се по едно яйце, посолява се и се слагат подправките. Пекат се около 20 минути на 200 градуса с вентилатор.


Съвет: Ако обичате лютичко, добавете и по едно чушле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта