Богата зелева салата

С два вида дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 зелка бяло зеле
1/4 зелка червено зеле
1 малка глава карфиол
1 малка глава броколи
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за топлия дресинг:
50 мл червен винен оцет
50 мл олио
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

за студения дресинг:
200 г майонеза
1 скилидка чесън
20 г мека горчица
пушен червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Богата зелева салата
Нарежете карфиола и броколите, така че да получите малки розички, сложете ги в купа. Залейте ги със зехтин и ги поръсете с нарязан на ситно чесън. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор и изпечете зеленчуците за около 20 минути. След това ги оставете да се охладят.
2
Богата зелева салата 2
Нарежете бялото и червеното зеле на тънко и ги сложете в голяма купа. Обелете целината, нарежете я косо с помощта на белачка и я разбъркайте със зелето.
3
Богата зелева салата 3
Загрейте олиото и оцета заедно със захарта и солта. Щом кипнат, залейте с тях бялото и червеното зеле. Разбъркайте и оставете да престои 20 минути. След това отцедете.
4
Богата зелева салата 4
Смесете изпечените карфиол и броколи с бялото и червеното зеле.
5
Богата зелева салата 5
Стрийте на паста чесъна за дресинга и го разбъркайте с горчицата, майонезата, пушения пипер и сол на вкус. С полученият дресинг залейте готовата салата и я разбъркайте.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2020
Невероятно вкусна салата .
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2018
СТРАХОТНИ СТЕЕ!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: