Балкански хумус

Дата: 21.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бял боб от консерва
50 мл зехтин
2 ч. л. слънчогледов тахан
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
1 щипка кимион
2 стръка джоджен
сол на вкус
за корите:
6 фини точени кори
зехтин за мазане
самардала за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Балкански хумус  Отцедете боба. В блендер смесете лимоновия сок, боба, чесъна, зехтина, тахана, сол на вкус, кимиона и листенцата джоджен. За да стане по-хубав и кремообразен хумуса, налейте и 4 с. л. топла вода. Смелете добре.
2
Балкански хумус   2Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, а върху тях сложете по още една кора.
3
Балкански хумус   3Нарежете ги на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.
4
Балкански хумус   4Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2019
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2019
приятна разядка за пости!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта