Балкански хумус

Дата: 21.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бял боб от консерва
50 мл зехтин
2 ч. л. слънчогледов тахан
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
1 щипка кимион
2 стръка джоджен
сол на вкус
за корите:
6 фини точени кори
зехтин за мазане
самардала за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Балкански хумус  Отцедете боба. В блендер смесете лимоновия сок, боба, чесъна, зехтина, тахана, сол на вкус, кимиона и листенцата джоджен. За да стане по-хубав и кремообразен хумуса, налейте и 4 с. л. топла вода. Смелете добре.
2
Балкански хумус   2Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, а върху тях сложете по още една кора.
3
Балкански хумус   3Нарежете ги на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.
4
Балкански хумус   4Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Стана много вкусен
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2019
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2019
приятна разядка за пости!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта