Балкански хумус

Домашен и с традиционен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бял боб от консерва
50 мл зехтин
2 ч. л. слънчогледов тахан
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
1 щипка кимион
2 стръка джоджен
сол на вкус

за корите:
6 фини точени кори
зехтин за мазане
самардала за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Балкански хумус
Отцедете боба. В блендер смесете лимоновия сок, боба, чесъна, зехтина, тахана, сол на вкус, кимиона и листенцата джоджен. За да стане по-хубав и кремообразен хумуса, налейте и 4 с. л. топла вода. Смелете добре.
2
Балкански хумус   2
Намажете точените кори със зехтин. Три от тях поръсете хубаво със самардала, а върху тях сложете по още една кора.
3
Балкански хумус   3
Нарежете ги на квадрати и поставете в тави. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто кафяво - за 1-2 минути.
4
Балкански хумус   4
Сервирайте хумуса с хрупкавите кори.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2021
Супер е!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Стана много вкусен
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2019
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2019
приятна разядка за пости!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: