Терин от печено цвекло и сирена

С богат вкус и цвят
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 малки глави червено цвекло
4 стръка мащерка
25 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за сирената:
400 г меко френско козе сирене
220 г крем сирене
1/2 връзка див лук
4 стръка мащерка
черен пипер на вкус

за трохите:
120 г пълнозърнесто брашно
100 г орехи
60 мл зехтин
1 ч. л. семена резене
1 щипка сол

за дресинга:
сокът от 1 портокал
50 мл студено пресован зехтин
30 мл ябълков оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Терин от печено цвекло и сирена
Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Цвеклото се измива. Всяка глава се овкусява с листенца мащерка, зехтин, сол и черен пипер, и се увива в алуминиево фолио. Слагат се в тава и се изпичат за около час. Когато се охладят, се обелват и се нарязват на тънки шайби с помощта на ренде (тип „Мандолина“).
2
Терин от печено цвекло и сирена 2
Сирената се смесват в купа. Поръсват се с накълцаните див лук и мащерка. Овкусяват се с черен пипер и се разбъркват. Ако има нужда, се посолява.
3
Терин от печено цвекло и сирена 3
Форма терин се покрива с прозрачно фолио. По дъното се разпределят парчета цвекло, така че да се получи плътен слой.
4
Терин от печено цвекло и сирена 4
Отгоре се разпределя част от крема от сирена, покрива се плътно с парчета цвекло и се продължава така, докато свършат продуктите, завършва се с цвекло. Покрива се с фолио и се притиска с нещо тежко. Оставя се в хладилник за 6 часа.
5
Терин от печено цвекло и сирена 5
За трохите фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор. Орехите се накълцват. Смесват се брашното, зехтинът, орехите и стритите семена резене, и се посолява. Трохите се изсипват в плитка тава и се пекат около 10-15 минути, като периодично се разбъркват.
6
Терин от печено цвекло и сирена 6
Портокаловият сок се разбърква със зехтина, оцета и щипка сол.
7
Терин от печено цвекло и сирена 7
Готовият терин се изважда от формата и фолиото се отстранява. Теринът се нарязва на парчета и се сервира върху трохите. Всяка порция се подправя с дресинг на вкус.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2021
Божествен вкус! Обра овациите на празничната трапеза! Много руско-френски привкус, изискано и различно! Благодаря за идеята!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: