Разядка от нахут, патладжани и орехи

Дата: 27.11.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (средно големи)
2 червени чушка
100 мл студено пресован зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
50 г печени орехи
1/4 връзка магданоз
1 стрък мента
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
хляб с дебела кора
 

Начин на приготвяне:
1
Разядка от нахут, патладжани и орехиЗагрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Залейте патладжаните и чушките с малко зехтин и ги изпечете до готовност – за 30-40 минути.
2
Разядка от нахут, патладжани и орехи 2Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да се задушат. Обелете ги.

3
Разядка от нахут, патладжани и орехи 3Запечете кимиона в сух тиган и след това го стрийте в хаванче. Смелете в блендер чесъна, патладжана, отцедения нахут, кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4
Разядка от нахут, патладжани и орехи 4Накълцайте орехите, нарежете магданоза и ментата на ситно, а чушките – на кубчета.
5
Разядка от нахут, патладжани и орехи 5Разбъркайте орехите с пюрето, заквасената сметана и чушките. Овкусете със сол и черен пипер.

6
Разядка от нахут, патладжани и орехи 6Сервирайте разядката, поръсена с мента и магданоз върху филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Orhan Adem се регистрира в сайта.
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта