Разядка от нахут, патладжани и орехи

Нещо вкусно за намазване
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (средно големи)
2 червени чушка
100 мл студено пресован зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
50 г печени орехи
1/4 връзка магданоз
1 стрък мента
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
хляб с дебела кора


Начин на приготвяне:
1
Разядка от нахут, патладжани и орехи
Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Залейте патладжаните и чушките с малко зехтин и ги изпечете до готовност – за 30-40 минути.
2
Разядка от нахут, патладжани и орехи 2
Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да се задушат. Обелете ги.

3
Разядка от нахут, патладжани и орехи 3
Запечете кимиона в сух тиган и след това го стрийте в хаванче. Смелете в блендер чесъна, патладжана, отцедения нахут, кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4
Разядка от нахут, патладжани и орехи 4
Накълцайте орехите, нарежете магданоза и ментата на ситно, а чушките – на кубчета.
5
Разядка от нахут, патладжани и орехи 5
Разбъркайте орехите с пюрето, заквасената сметана и чушките. Овкусете със сол и черен пипер.

6
Разядка от нахут, патладжани и орехи 6
Сервирайте разядката, поръсена с мента и магданоз върху филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2022
Направих разядката, но без мента. Не е кой знае какво, има същия вкус като една крем супа от леща, която има тук в сайта. Леко съм разочарована.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2020
Прекрасна разядка (и без сметаната)! Намалих зехтина и оставих орехите сурови. :)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2019
Приятна разядка!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2019
Невероятно вкусно! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2019
Успешен старт новогодишната трапеза!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: