Ризото от булгур с тиквички

Дата: 30.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г булгур
4 малки тиквички (различни цветове)
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
150 г крем сирене
80 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
30 г сушени домати (от буркан)
30 мл зехтин (+ за намазване)
1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото от булгур с тиквичкиНеобелените тиквичките се нарязват косо на дебели шайби, намазват се със зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни до готовност.
2
Ризото от булгур с тиквички 2След това се нарязват на кубчета.
3
Ризото от булгур с тиквички 3Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В съд с дебело дъно се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът.
4
Ризото от булгур с тиквички 4Добавя се булгурът и постепенно се налива от бульона, докато булгурът го поеме и набъбне.
5
Ризото от булгур с тиквички 5Съдът се дърпа от котлона. Прибавят се маслото, настърганият пармезан и крем сиренето. Разбърква се.
6
Ризото от булгур с тиквички 6Изсипват се и наситнените магданоз, копър, див лук и сушени домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Ризото от булгур с тиквички 7Сервира се с тиквичките.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2020
Много вкусно ястие. След като сервирах,сложих капки лимон,по препоръка на Веселина Василева. Чудесно съчетание!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2018
Много добра комбинация, учуди ме вкуса - чудесно балансиран, харесвам сирена, масло и това в ризото с булгур се оказа сполучливо. Малко лимонов сок като добавка свърши чудесна работа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Михайлова се регистрира в сайта.
Марина Георгиева коментира рецептата Пица от тиквички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта