Салата с тиква и козе сирене

Изненадващо вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г тиква „Цигулка“
400 г козе сирене „Риблер“
100 г бейби спанак
1 зелена салата
1/2 глава радичио
80 г кедрови ядки
1 с. л. мед
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. ретро горчица
20 г краве масло
сол на вкус

за дресинга:
80 мл зехтин
30 мл бял винен оцет
1 портокал
1 ч. л. мед
1 глава лук шалот
1 щипка чили без семки
1/2 ч. л. сух чесън
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с тиква и козе сирене
Нарежете тиквата на малки кубчета, сложете я в касерола със 100 мл вода, горчицата, меда, маслото, лимоновия сок и сол на вкус. Похлупете и гответе 15-20 минути, докато омекне. Охладете.
2
Салата с тиква и козе сирене 2
Запечете кедровите ядки на сух тиган и ги охладете.
3
Салата с тиква и козе сирене 3
За дресинга разбъркайте зехтина, оцета и меда в купа. Вътре настържете част от портокаловата кора и изстискайте малко от сока му. Прибавете и накълцания лук шалот, сухия чесън, чилито и сол на вкус. Разбъркайте добре.
4
Салата с тиква и козе сирене 4
Накъсайте радичиото и го разбъркайте с накъсаната зелена салата и бейби спанака.
5
Салата с тиква и козе сирене 5
Нарежете сиренето на парчета и ги запечете в силно загрят тиган от двете страни.
6
Салата с тиква и козе сирене 6
Овкусете салатата с дресинга. Гарнирайте я със сиренето, тиквата и печените кедрови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2019
Невероятна салата - градина на вкусовете!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2019
Много вкусна салата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Силвия се регистрира в сайта.
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: