Щолен сладки

Дата: 28.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
250 г пълномаслена извара
100 г краве масло (със стайна температура)
80 г кристална захар
80 г белени бадеми
80 г тъмни стафиди
80 г бели стафиди
1 пакетче захар с аромат на лимон (10 г)
1 пакетче захар с аромат на ром (10 г)
1 пакетче захар с канела (10 г)
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1/4 ч. л. смлян карамфил
1/8 ч. л. смлян кардамон
1 щипка сол
за топинга:
100 г краве масло
100 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
 

Начин на приготвяне:
1
Щолен сладкиМаслото се разбива с кристалната захар, захарта с аромат на канела, тази с аромат на ром и захарта с аромат на лимон. Трябва да се получи пухкава смес.
2
Щолен сладки 2Брашното се разбърква с бакпулвера, кардамона, карамфила и солта.
3
Щолен сладки 3Добавя се към сместа с масло. Слага се и изварата. Разбърква се.
4
Щолен сладки 4Бадемите се накълцват и се изсипват в тестото, заедно със стафидите. Разбърква се.
5
Щолен сладки 5Полученото тесто се оформя на средно големи топки - с големината на топки за тенис на маса. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изпечените сладки се оставят леко да се охладят.
6
Щолен сладки 6Маслото за топинга се разтопява.
7
Щолен сладки 7Пудрата захар се смесва с ваниловата.
8
Щолен сладки 8Всяка сладка се потопява в маслото.
9
Щолен сладки 9После се овалва в пудрата захар.
10
Щолен сладки 10Оставят се, да се охладят напълно.


Съвети:
Готовите сладки се съхраняват в съд с капак. Така могат да издържат до 3 седмици.

Препоръчително е да се хапват след 1 ден, а най-вкусни са след 3–4 дни.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2017
Много ароматни и вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Станаха супер щолен сладки !!!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2017
Получиха се супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ангелина Георгиева се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
Анна коментира рецептата Зелен боб с наденица на фурна
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта