Лешниково-шоколадов крем

Постен десерт, без готвене
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за лешниковия крем:
150 г печени лешници
100 г фурми
2 с. л. кокосово масло

за шоколадовия крем:
40 г фурми
25 г какао


Начин на приготвяне:
1
Лешниково-шоколадов крем
Фурмите за лешниковия крем се накисват в 250 мл вода, за да омекнат добре. След това се пюрират заедно с водата, лешниците и кокосовото масло.
2
Лешниково-шоколадов крем 2
Фурмите за шоколадовия крем се накисват в 50 мл вода. Когато омекнат, се пюрират заедно с водата и какаото.
3
Лешниково-шоколадов крем 3
В чаши за сервиране се слага от лешниковия крем, а върху него – от шоколадовия. Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2018
Милена, за крема използвахме кокосово масло (при озвучаване на видеото е допусната грешка).
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2017
В текста на рецептата се споменава кокосово масло, а във видеото - кокосово мляко. Бихте ли уточнили кое от двете се използва?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: