Панирани банани със солен карамелен сос

Интересна идея за десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 банана
200 мл прясно мляко
120 г царевично брашно
120 г брашно
2 яйца
2 с. л. кафява захар „Демерара“
2 с. л. кокосови стърготини
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
олио за пържене на маслена баня

за соса:
120 г захар
50 г краве масло (студено)
100 мл животинска сметана
25 мл соев сос „Kikkoman“

за сервиране:
200 г ванилов сладолед
80 г кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Панирани банани със солен карамелен сос
Захарта за соса се карамелизира. Когато стане със златист цвят и се разтвори напълно, се налива сметаната. Оставя се да се сгъсти, дърпа се от огъня и се охлажда леко.
2
Панирани банани със солен карамелен сос 2
Малко по малко се прибавя маслото, когато се разтвори, се налива соевият сос, разбърква се и се охлажда.
3
Панирани банани със солен карамелен сос 3
Яйцата за панировката се разбиват и се смесват с прясното мляко, двата вида брашно, кокосовите стърготини, захарта, бакпулвера и ванилията. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от тази за палачинки.
4
Панирани банани със солен карамелен сос 4
Бананите се белят и се режат на парчета.
5
Панирани банани със солен карамелен сос 5
Потапят се в панировката и се пържат за 3–4 минути на маслена баня (180 градуса). Изваждат се и се отцеждат.
6
Панирани банани със солен карамелен сос 6
Кокосовите стърготини за гарниране се запичат на сух тиган. Охлаждат се.
7
Панирани банани със солен карамелен сос 7
Бананите се поднасят, залети със соса. Гарнират се с оваляни в стърготините топки сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: