Кифлички с мармалад
Лора и Стоян
4 банана 200 мл прясно мляко 120 г царевично брашно 120 г брашно 2 яйца 2 с. л. кафява захар „Демерара“ 2 с. л. кокосови стърготини 1 1/2 ч. л. бакпулвер 1 ванилия олио за пържене на маслена баня | за соса: 120 г захар 50 г краве масло (студено) 100 мл животинска сметана 25 мл соев сос „Kikkoman“ | за сервиране: 200 г ванилов сладолед 80 г кокосови стърготини |
1 | ![]() | Захарта за соса се карамелизира. Когато стане със златист цвят и се разтвори напълно, се налива сметаната. Оставя се да се сгъсти, дърпа се от огъня и се охлажда леко. |
2 | ![]() | Малко по малко се прибавя маслото, когато се разтвори, се налива соевият сос, разбърква се и се охлажда. |
3 | ![]() | Яйцата за панировката се разбиват и се смесват с прясното мляко, двата вида брашно, кокосовите стърготини, захарта, бакпулвера и ванилията. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от тази за палачинки. |
4 | ![]() | Бананите се белят и се режат на парчета. |
5 | ![]() | Потапят се в панировката и се пържат за 3–4 минути на маслена баня (180 градуса). Изваждат се и се отцеждат. |
6 | ![]() | Кокосовите стърготини за гарниране се запичат на сух тиган. Охлаждат се. |
7 | ![]() | Бананите се поднасят, залети със соса. Гарнират се с оваляни в стърготините топки сладолед. |
В 10-и брой на BILLA Кулинариум се готвим за празник. Най-светлият от християнските – Великден. Възкресение...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
Пролетта идва, облечена в нежни цветове и вълнуващи тонове на зеленото с новия брой на...
„Катрин-Ко” ЕООД – гр. Раковски е бързоразвиваща се производствено-търговска компания с изцяло частен капитал и...
Съществува мнение, че английската кухня е трудно смилаема и скучна, тъй като в нея се...