Багети по френски
Лора и Стоян
450 г брашно за козунаци 170 г захар (+ за поръсване) 120 г краве масло (+ за намазване) 1 пакетче суха мая Dr.Oetker 10 г бурбонска ванилова захар Dr.Oetker 230 мл прясно мляко 3 яйца 1 ампула есенция ром Dr.Oetker 1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker ½ пакет Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker ½ пакет Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker 150 г микс сушени плодове (сини сливи, кайсии, червени б 1/2 ч. л. сол |
1 | ![]() | Сушените плодове се накълцват и заливат с есенцията ром и 50 мл топла вода, оставят се да се напоят. |
2 | ![]() | Маята се смесва с половината от затопленото мляко и малко брашно. Оставя се да шупне. |
3 | ![]() | Две яйца се разбиват с миксер, прибавя се и захарта и отново се разбива. |
4 | ![]() | Брашното се сипва в голяма купа. Оформя се кладенче. Прибавят се есенцията ванилия, солта, разбитите яйца, останалото мляко, шупналата мая и ваниловата захар, портокаловите и лимонови корички. |
5 | ![]() | Разбърква се и върху набрашнен плот се замесва меко тесто, като малко по малко към него се добавя разтопеното масло. Меси се, докато тестото поеме маслото. |
6 | ![]() | Тогава се добавят плодовете и се меси още 5-10 минути. Прехвърля се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя на топло да втаса, докато увеличи обема си поне два пъти. |
7 | ![]() | След това се разделя на 12 части. От тях се оформят малки козуначени мъфини. |
8 | ![]() | Слагат се в огнеупорни купички или в тава за мъфини, покрита с хартийки за мъфини. Тестото се намазва с разтопено масло и се оставя да втаса. |
9 | ![]() | Маже се с разбито яйце и се поръсва със захар. |
10 | ![]() | Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност около 20 минути. |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
19.02.2021 Много вкусно, препоръчвам.
| ![]() |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
11.04.2020 Здравейте, Кремена! Спокойно може да ги изпечете във форми за мъфини. Поздрави от нас!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
09.04.2020 Супер станаха, пекох във форма за мъфини, точно 12, и остана за малко козуначе отделно.
Следващия път двойна доза
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
09.04.2020 А дали ще се получи, ако се пече във форма за мъфини?
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
06.04.2020 Страхотни. Бързо стават, а вкусът е уникален!
| ![]() |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...