Козунак

Уникален козунак на конци
Източник: Малина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 06.04.2020
Козунак
Козунак
Козунак
Козунак
Козунак
 
Необходими продукти:
3 яйца (1 жълтък се отделя)
125 мл прясно мляко
100 г краве масло (мас, олио)
100 г захар
2 ванилии
100 г стафиди
локум на вкус
кората от 1 лимон
500 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)


Начин на приготвяне:
1
Затоплете млякото и го смесете със захарта. Добавете ванилиите и настърганата лимонова кора. Изсипете в казанчето на хлебопекарната.
2
Прибавете разбитите яйца и разтопеното масло.Сипете брашното, оформете кладенче и в него сложете маята. Пуснете програма тесто 1,40 минути.
3
От тестото оформете козунаци, като прибавите локум и стафиди. Сложете в тава, оставете да втасат. След като втасат втори път (вече оплетени в тава) намажете с разбит жълтък и печете на 160 грасуса с вентилатор до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2022
Страхотен козунак
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2022
Супер рецепта, ще я пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: