Кифлички със сирене котидж

Дата: 29.04.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно (+ за замесване)
20 г захар
7 г суха мая
200 мл прясно мляко + 20 мл за намазване
50 мл олио
2 яйца
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. сол
200 г сирене котидж
100 г сирене пармезан
100 г кашкавал от краве мляко за поръсване
на вкус сол и черен пипер
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кифлички със сирене котиджМлякото се затопля леко и в него се разтварят маята и захарта.
2
Кифлички със сирене котидж 2Брашното се разбърква със солта и ригана.
3
Кифлички със сирене котидж 3Оформя се кладенче, в което се наливат млякото с маята и олио.
4
Кифлички със сирене котидж 4Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
5
Кифлички със сирене котидж 5След това се разточва на кора (5 мм), от която се изрязват триъгълници.
6
Кифлички със сирене котидж 6Пармезана се настъргва и се смесва със сиренето котидж. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Кифлички със сирене котидж 7Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Завиват се кифлички и се подреждат в тави с незалепващо покритие.
8
Кифлички със сирене котидж 8Намазват се с жълтъците, разбъркани с мляко и се поръсват с кашкавала.
9
Кифлички със сирене котидж 9Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2020
Страхотна рецепта!!! Замених сиренето котидж с кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
Teodor Ognianov се регистрира в сайта.
Кръстьо се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Ягодово смути
SuperMag коментира рецептата Смути с ягоди и чиа
SuperMag коментира рецептата Пепероната
SuperMag коментира рецептата Конфитюр от кайсии и малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта