Солен царевичен кекс

Дата: 13.02.2020
Източник: Меди
ТИТЛА: Хоби готвач
Солен царевичен кексСолен царевичен кекс
 
Необходими продукти:
3 яйца (големи)
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. зехтин (олио)
150 г брашно
150 г царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
50 г настърган пармезан
150 г настърган кашкавал
250 г пушено месо (филе, шунка, врат)
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват с 1/2 ч.л. сол. Добавят се киселото мляко и мазнината и отново се разбива.
2
Двата вида брашно се смесват и се разбъркват с бакпулвера. Сухите съставки се добавят към течните и се разбива, докато стане хомогенна смес.

3
Прибавят се пармезанът, кашкавалът и нарязаното на кубчета месо. Разбърква се добре.
4
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути, в зависимост от големината на тавата и дебелината на тестото.

Съвет:
Изчакайте да се охлади малко преди да разрежете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Iana Paspalska се регистрира в сайта.
Таня коментира рецептата Таханови кифлички
fly4e се регистрира в сайта.
Ina Beneva се регистрира в сайта.
Alex Georgieva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Леща на фурна
Martin Dimanov се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пиле „Дижонез“
Victor Serafimov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта