Рулца от пържени патладжани

Дата: 04.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана (средно големи)
2 домата
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/2 връзка магданоз
зехтин, сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Рулца от пържени патладжаниПатладжаните се обелват и се нарязват надлъжно на ленти с дебелина от 5 мм. Осоляват се и се оставят да престоят около 20 минути, за да изтече горчивият им сок.
2
Рулца от пържени патладжани 2След това се измиват и се подсушават.
3
Рулца от пържени патладжани 3Пържат се на маслена баня до златисто.
4
Рулца от пържени патладжани 4Доматите се режат на кубчета и се разбъркват с наситнената люта чушка, стрития на паста чесън и накълцания магданоз. Подправя се със зехтин, сол и черен пипер на вкус.
5
Рулца от пържени патладжани 5Лентите от патладжан се намазват с доматената смес и се навиват на рулца.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2017
Звездица, пропускът е коригиран - за подправяне на доматената смес използвахме студено пресован зехтин на вкус
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2017
Звездица, зоркото око, съзря в доматената смес да се налива зехтин, дори на снимка № 4 се вижда наклонената бутилка с дървено масло. Правилно ли е предположението, или е само зрителна халюцинация?)))
1.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2017
Изпробвана!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта